Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Το ΕΚΑΒ απέκτησε 7 επτά κάψουλες EpiShuttle για μεταφορά ασθενών COVID-19

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Αύγουστος 2020, 11:46

Τα ελληνικά νησιά ενισχύουν την προστασία τους απέναντι σε περισταστικά μεταφοράς μολυσματικών με COVID-19 ασθενών, μεγαλώνοντας την ασφάλεια τόσο για τους τουριστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.


Με δωρεές από εταιρείες και ιδιώτες το ΕΚΑΒ απέκτησε επτά εξελιγμένες μονάδες (κάψουλες) απομόνωσης, γνωστές ως EpiShuttles για μεταφορά ασθενών COVID-19 στην Ελλάδα. Με τις EpiShuttles, το ΕΚΑΒ μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς και να παρέχει πλήρη εντατική φροντίδα σε μολυσμένους με κορονοϊό ασθενείς κατά τη διακομιδή τους μέσω αέρος, θαλάσσης ή χερσαίας μεταφοράς. Σε περίπτωση τοπικής έξαρσης, οι ασθενείς μπορούν τώρα να μεταφερθούν γρήγορα και με ασφάλεια ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που συνεισφέρει στην προστασία τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Πίσω από αυτήν την καινοτομία βρίσκεται ομάδα ιατρών και μηχανικών, οι ιδρυτές της νορβηγικής εταιρείας EpiGuard.

“Ένα ασθενοφόρο συνήθως απαιτεί απολύμανση 2-4 ωρών μεταξύ κάθε μεταφοράς φορέα μολυσμαντικής νόσου ενώ για ένα ελικόπτερο, αυτή διαρκεί σχεδόν μια μέρα”, λέει η Ellen Cathrine Andersen, διευθύνουσα σύμβουλος της EpiGuard. “Το EpiShuttle είναι εντελώς αεροστεγές και διαθέτει ακόμη αρνητική πίεση με φιλτράρισμα P3 για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή μολυσμένου αέρα από τη συσκευή απομόνωσης. Από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί ο ασθενής, το ιατρικό προσωπικό δε χρειαάζεται να φορά τον πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) κατά τη μεταφορά εξαιρετικά μολυσματικών ασθενών. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερες βάρδιες και μειώνει τον κίνδυνο λαθών λόγω κόπωσης ή μειωμένης συνειδητοποίησης της κατάστασης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top