Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςTCB: Αναμένουμε τη στρατηγική της MICE βιομηχανίας σε πλήρη λειτουργία στη μετά COVID εποχή
MICE

TCB: Αναμένουμε τη στρατηγική της MICE βιομηχανίας σε πλήρη λειτουργία στη μετά COVID εποχή

Το TCB εκτιμά ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα (με όριο για τα συνέδρια τα 50 άτομα όταν σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις το όριο είναι μεγαλύτερο) θα οδηγήσουν στην ακύρωση όποιων, ελάχιστων εκδηλώσεων είχαν απομείνει ενεργές.

Το Thessaloniki Convention Bureau, με 52 ενεργά μέλη που προσφέρουν ένα πλήρες φάσμα τουριστικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην παγκόσμια και εσωτερική συνεδριακή αγορά. Εκτός από την απώλεια σχεδόν του συνόλου της συνεδριακής δραστηριότητας για το 2020, μικρό ποσοστό μόνο της οποίας μεταφέρθηκε σε υβριδική μορφή ή μετατέθηκε χρονικά στο μέλλον, το TCB εκτιμά ότι η τουριστική αγορά της πόλης έχασε ένα ακόμη μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων της μετά την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ.

“Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη MICE βιομηχανία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρέμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά, από τότε που έχουν ανοίξει σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργούν, με το προσωπικό τους σε αναστολή ή εκ περιτροπής εργασία, βλέπουν μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων σχετικά με τη διοργάνωση συνεδρίων να ακυρώνεται και η παραμικρή δραστηριότητα που είχε παραμείνει προγραμματισμένη (ΦΕΚ3611 29/08/2020).

Είναι προφανής προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια όλων μας, εργοδοτών και εργαζομένων, συνέδρων και επισκεπτών, τελικά του ίδιου του προορισμού στο σύνολό του και είναι απολύτως κατανοητή η προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο προς την κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, από τη στιγμή που επιχειρείται η πλήρης λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να γίνεται με όρους που επιτρέπουν και δεν ακυρώνουν την προσπάθεια αυτή. Το TCB εκτιμά ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα (με όριο για τα συνέδρια τα 50 άτομα όταν σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις το όριο είναι μεγαλύτερο) θα οδηγήσουν στην ακύρωση όποιων, ελάχιστων εκδηλώσεων είχαν απομείνει ενεργές και οι επιχειρήσεις πέραν της απώλειας των προσδοκώμενων, περιορισμένων ούτως ή άλλως εσόδων, θα επιβαρυνθούν και με δαπάνες που ήδη πραγματοποιήθηκαν”.

Και το TCB καταλήγει στο σχολιασμό του: “Αυτό που περιμένουμε να δούμε συμπληρωματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ο προγραμματισμός και η στρατηγική για την επανένταξη της Βιομηχανίας των Συναντήσεων σε τροχιά πλήρους λειτουργίας με τους νέους όρους που θα δημιουργηθούν στην μετά COVID εποχή.

Είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, η ευρύτερη συνεργασία για τον συνεδριακό τουρισμό σε εθνικό επίπεδο που θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη στήριξη και την προώθηση των προορισμών και των επιχειρήσεων σε μια περίοδο μεγάλου ανταγωνισμού διεθνώς. Το Thessaloniki Convention Bureau δηλώνει ενεργό και διαθέσιμο να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024