Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Όχι στη μείωση της καραντίνας των 14 ημερών λέει η ΕΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2020, 09:51

Η Γερμανία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σκέφτεται να μειώσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας, έπειτα από παρόμοιες κινήσεις της Ολλανδίας και της Νορβηγίας.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της να μην μειώσουν το χρονικό διάστημα της 14ημερης καραντίνας για άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19, καθώς ορισμένα εκδηλώνουν τα συμπτώματα του ιού ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες, δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας Υγείας της Ένωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Γερμανία ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι σχεδίαζε να μειώσει το χρονικό διάστημα της καραντίνας, έπειτα από παρόμοιες κινήσεις της Ολλανδίας και της Νορβηγίας.

“Προσπαθούμε να χορηγήσουμε αποδεικτικά στοιχεία στους αρμόδιους λήψης αποφάσεων σχετικά με το είδος των κινδύνων που θα αναλάβουν αν μικρύνουν το διάστημα της καραντίνας”, δήλωσε η Andrea Ammon, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε ευρωβουλευτές, ενώ ανέφερε ότι σε ποσοστό 3-4% των κρουσμάτων, οι μολύνσεις εμφανίζονται έπειτα από 14 ημέρες, που είναι σήμερα το τυπικό διάστημα καραντίνας για την COVID-19.


Η Andrea Ammon, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία αποφάσισε ότι από τον Οκτώβριο άτομα που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου στο εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν καραντίνα για πέντε ημέρες.

Η μερική χαλάρωση των προληπτικών μέτρων για τον COVID-19 γίνεται καθώς εν μέσω νέας αύξησης των κρουσμάτων στην Ευρώπη.

“Ο ιός δεν κοιμόταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν πήγε διακοπές”, τόνισε η Ammon και συμπλήρωσε ότι τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας δείχνουν ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 46 κρούσματα ανά 100.000 άτομα. “Έχουμε σχεδόν επιστρέψει σε αριθμούς που βλέπαμε τον Μάρτιο”, αναφερόμενη στην αρχή της περιόδου κορύφωσης της πανδημίας στην Ευρώπη.

Οι μολύνσεις τον Μάρτιο στην Ευρώπη άρχισαν να αυξάνονται σταθερά σε περίπου 40 κρούσματα ανά 100.000 άτομα στο τέλος εκείνου του μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC, και συνέχισαν να αυξάνονται σε περίπου 70 ανά 100.000 έως τα τέλη Απριλίου.

Η τωρινή αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης οφείλεται εν μέρει στη διεξαγωγή περισσότερων τεστ.

Οι νέες μολύνσεις αφορούν επίσης σε μεγάλο βαθμό νεότερους ανθρώπους, πρόσθεσε, ένα νέο στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση των αριθμών νοσηλείας, καθώς η ασθένεια είναι πιο σοβαρή για τους ηλικιωμένους που επλήγησαν σκληρά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ωστόσο, η Ammon είπε ότι οι νοσηλείες αυξάνονται ξανα, σηματοδοτώντας την αύξηση σε περιπτώσεις και μεταξύ των ηλικιωμένων.

Τα δεδομένα που αφορούν στις 27 χώρες της ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών από 2 έως 176 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα, συμπλήρωσε χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες χώρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top