Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Ουαλία θέτει Πορτογαλία και 6 ελληνικά νησιά στη λίστα καραντίνας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2020, 10:15

Τα ελληνικά νησιά που επηρεάζονται είναι Κρήτη, Ζάκυνθος, Μύκονος, Λέσβος Πάρος και Αντίπαρος. Οι ταξιδιώτες στην Ουαλία που γύρισαν από Ζάκυνθο κλήθηκαν ήδη να αυτοαπομονωθούν, αλλά οι νεότερες οδηγίες σημαίνουν ότι όσοι δεν το κάνουν αντιμετωπίζουν πλεόν πιθανά πρόστιμα 1.000 λιρών.


Όσοι τουρίστες γυρίζουν στην Ουαλία από την ηπειρωτική Πορτογαλία και έξι ελληνικά νησιά πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες από σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, κάτι που αποτελεί την πρώτη φορά που η ουαλική κυβέρνηση θέτει διαφορετικούς κανόνες καραντίνας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, όσοι επιστρέφουν από το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία θα πρέπει επίσης να απομονωθούν. Η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Λέσβος, η Πάρος και η Αντίπαρος είναι από τα ελληνικά νησιά που πλήττονται.

Η Πορτογαλία θα προστεθεί επίσης στη λίστα καραντίνας της Σκωτίας από το Σάββατο, αλλά οι συμβουλές για ταξιδιώτες στην Αγγλία, που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Βόρεια Ιρλανδία παραμένουν αμετάβλητες.

Η Πορτογαλία θα μπει στη λίστα της Σκωτίας των χωρών για υποχρεωτική καραντίνα από αύριο Σάββατο, αν και η ταξιδιωτική οδηγία του Ην. Βασιλείου δεν έχει αλλάξει. Η Πορτογαλία είχε αφαιρεθεί από τη λίστα πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Τα πορτογαλικά νησιά των Αζορών και της Μαδέρας δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική χθεσινή ανακοίνωση.

Η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από κρούσματα κορονοϊού στην Ουαλία που συνδέονται με πτήσεις από τη Ζάκυνθο και αύξηση των περιπτώσεων στην Πορτογαλία.

Οι ταξιδιώτες στην Ουαλία που γύρισαν από τη Ζάκυνθο κλήθηκαν ήδη να αυτοαπομονωθούν, αλλά οι νεότερες οδηγίες σημαίνουν ότι εκείνοι που δεν αυτοαπομονώνονται αντιμετωπίζουν πλεόν πιθανά πρόστιμα 1.000 λιρών.

Οι κανόνες καραντίνας ισχύουν για τους ταξιδιώτες που γυρίζουν απλό το εξωτερικό στην Ουαλία, ανεξάρτητα από ποιο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου επιστρέφουν - συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών αεροδρομίων.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Vaughan Gething είπε ότι έλαβε την απόφαση λόγω ενός μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού “που εισήχθησαν στην Ουαλία από τουρίστες που επέστρεφαν από τα ελληνικά νησιά”. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν αλλαγές για την Αγγλία. Ο Shapps υπαινίχθηκε σήμερα ότι η περίοδος καραντίνας από χώρες υψηλού κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί στο ήμισυ, στις 7 μέρες από τις 14, ακολουθούμενη από τεστ για COVID-19.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top