Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣε περικοπή 1.000 θέσεων προχωρά η Virgin Atlantic
Αεροπορικές εταιρείες

Σε περικοπή 1.000 θέσεων προχωρά η Virgin Atlantic

Ο τελευταίος 'γύρος' περικοπών θέσεων εργασίας αφήνει την αεροπορική εταιρεία με το μισό προσωπικό της, που ανερχόταν σε 10.000 άτομα πριν την κρίση της πανδημίας.

Η Virgin Atlantic ετοιμάζεται να περικόψει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας, καθώς διαπιστώνει βραδύτερη της προσδοκώμενης ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, ανέφερεται σε ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Η πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που η συμφωνία “διάσωσης” της εταιρείας, ύψους 1,2 δισ. λιρών, οδεύει προς ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας, μετά την έγκριση, από δικαστή του Λονδίνου, του σχεδίου αναδιάρθρωσής της σε ακροαματική διαδικασία την Τετάρτη. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας “διάσωσης”, που περιλαμβάνει και ένα δάνειο ύψους 170 εκατ. λιρών από τον επενδυτικό κεφάλαιο Davidson Kempner Capital Management, παρέχει στην Virgin Atlantic αρκετό οικονομικό περιθώριο να επιβιώσει.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τις απολύσεις άμεσα. Το Sky News επισημαίνει πως οι περικοπές θέσεων εργασίας, εάν επιβεβαιωθούν, θα σημαίνουν πως το προσωπικό του αερομεταφορέα θα μειωθεί σχεδόν στο μισό, από τους περίπου 10.000 εργαζόμενους που απασχολούσε προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Virgin Atlantic απέφυγε να σχολιάσει επίσημα το ρεπορτάζ.

Η εταιρεία, που ανήκει κατά το 51% στον Όμιλο Virgin του Richard Branson και κατά 49% στην Delta Air Lines Inc των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να κλείσει τη βάση της στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και να περικόψει πάνω από 3.500 θέσεις εργασίας για να μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, αφού μετά το ξέσπασμα της τα περισσότερα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος, καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια ουσιαστικά εκμηδενίστηκε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024