Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Διαμαρτυρία φορέων της Κρήτης για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2020, 16:21

Αίτημα να εφαρμοστούν τα μέτρα μόνο σε χώρους όπου παρατηρείται η εικόνα του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού και όχι οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις.


Σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, πληθώρα φορέων του Ηρακλείου και της Κρήτης εκφράζουν την έντονη αντίρρησή τους στο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες στην πόλη και ζητούννα ανασταλούν τα ειδικά μέτρα αμέσως μόλις αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ημερο.

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για δυο (2) εβδομάδες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο, καθώς επέφερε αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον τουρισμό και αυτόματα τις θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο”, σημειώνουν στην επιστολή. “Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων, δεδομένης δε και της υποδειγματικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο Ηράκλειο.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις σας, τις υποστηρίζουμε και τις εφαρμόζουμε γιατί η υγεία και η ασφάλεια μας προηγείται έναντι κάθε άλλης επιλογής, παρακαλούμε όμως να ανασταλούν τα ειδικά αυτά μέτρα αμέσως μόλις αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ημερο αυτό. Δίκαιο και επιτακτικό θα ήταν επίσης να εφαρμοστούν ΜΟΝΟ σε χώρους όπου παρατηρείται η εικόνα του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού και όχι οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις, στη δύσκολη αυτή περίοδο. Περαιτέρω θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη το συντομότερο δυνατό σε ημέρα και ώρα που θα ορίσετε εσείς για να συζητήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση”.

Οι φορείς που υπογράφουν την επιστολή είναι:

  • Επιμελητήριο Ηρακλείου
  • Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ)
  • Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
  • Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης
  • Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Πούλμαν Κρήτης
  • Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου
  • Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης
  • Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου
  • Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δικύκλων
  • Σύλλογος Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top