Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

'Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το 2021 με ή χωρίς κορωνοϊό' λέει η ΔΟΕ

Τατιάνα Ρόκου - 07 Σεπτέμβριος 2020, 12:50

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου του επόμενου έτους.


Οι αναβληθέντες, λόγω της πανδημίας του COVID-19, Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο είτε αυτή συνεχιστεί, είτε όχι , δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, John Coates.

Σύμφωνα με το BBC, o Coates επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου του επόμενου έτους, σχολιάζοντας μάλιστα πως οι ερχόμενοι Ολυμπιακοί θα είναι “οι Αγώνες που νίκησαν τον COVID”.

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν προγραμματισμένιο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η ΔΟΕ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δε θα καθυστερήσει τους Αγώνες μετά το 2021.

Οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο επρόκειτο να έχουν ως θέμα την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά την καταστροφή από το τσουνάμι. Πλέον οι Αγώνες αυτοί θα είναι αυτοί που νίκησαν τον COVID, το φως στην άκρη του τούνελ” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον Ιούλιο ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Toshiro Muto δήλωσε ότι είναι πιθανόν οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών και ότι σκοπός είναι να αποφευχθεί να μην υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι στις εξέδρες.

Αντ‘αυτού, συμπλήρωσε ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να έχουν πιο “απλοποιημένες” τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και μειωμένο αριθμό προσωπικού και συμμετεχόντων από κάθε χώρα. Πάνω από 11.000 αθλητές και αθλήτριες από 200 περίπου χώρες ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Δεν είναι πλέον σαφές πως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα επηρεάσουν πιθανώς τις συμμετοχές, καθώς τα σύνορα της Ιαπωνίας είναι προς το παρόν κλειστά σε μεγάλο βαθμό για τους ξένους επισκέπτες.Στη φωτογραφία, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, John Coates.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top