Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για κατάργηση του φόρου Air Passenger Duty
Αερομεταφορές

Πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για κατάργηση του φόρου Air Passenger Duty

Η βρετανική πρόκειται να εξετάσει την περίπτωση αλλαγής της συνθήκης του APD για τις εσωτερικές πτήσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση υπαινίχθηκε ότι το αεροπορικό τέλος “Air Passenger Duty (APD)” θα μπορούσε να ανασταλεί από το φθινόπωρο, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης να “ανακουφίσει” τις αεροπορικές εταιρείες και την ευρύτερη τουριστική βιομηχανία.

Δήλωση από το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση σχετικά με τη μεταρρύθμιση του φόρου. “Ως μέρος αυτού, η κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση αλλαγής της συνθήκης του (APD) για τις εσωτερικές πτήσεις.

Υπάρχει επίσης αυξανόμενη δυναμική για την αναθεώρηση της πολιτικής καραντίνας που συχνά έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία και τους καταναλωτές. Γράφοντας στην εφημερίδα “Telegraph” σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI UK & Ireland, Andrew Flintham δήλωσε ότι πολλές εταιρείες δε θα επιβιώσουν εκτός εάν αλλάξει η τρέχουσα προσέγγιση. Και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: “Τώρα ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να πηγαίνουν διακοπές αυτήν τη στιγμή. Άλλοι μπορεί να αισθάνονται ότι είναι ανεύθυνο. Αλλά για πολλούς οι διακοπές είναι θεμελιωδώς σημαντικό για την ευημερία τους. Είναι η ευκαιρία να χαλαρώσουν, να ξανασυνδεθούν με φίλους και συγγενείς, να ξεχάσουν το στρες και τις ανησυχίες των τελευταίων μηνών και να εστιάσουν στο μέλλον. Αλλά τι θα συμβεί αν τα ταξίδια γίνουν τόσο αβέβαια και οι άνθρωποι σταματήσουν να κάνουν κρατήσεις; Ή χειρότερα, η συγκεκριμένη προσέγγιση με τις ταξιδιωτικές οδηγίες και την καραντίνα γίνεται τόσο περιοριστική που δεν υπάρχει πουθενά να ταξιδέψουμε;”

Είπε ακόμη ότι η TUI και η τουριστική βιομηχανία θέλουν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για μια “λογική προσέγγιση” στα τεστ και τους περιφερειακούς αεροποριούς “διαδρόμους” και να απομακρυνθούν από την ισοπεδωτική προσέγγιση για τις ταξιδιωτικές συμβουλές και την καραντίνα. “Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη δημόσια υγεία ανά πάσα στιγμή“, συνέχισε ο Flintham. “Ως βιομηχανία έχουμε ρυθμιστικούς καονισμούς σε υψηλό βαθμό και πάντα δίνουμε σημασία στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των πελατών και των συναδέλφων. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την ισορροπία που θέλει να διατηρεί η κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κίνδυνος να επισκεφθεί κανείς έναν προορισμό χωρίς ή πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19 θεωρείται ο ίδιος με το να πάει κάπου όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης“.

Σύμφωνα με την “Daily Mail”, τουλάχιστον 24 βουλευτές, πιέζουν για αναστολή του APD μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021. Η Επιτροπή Μεταφορών ζήτησε επίσης αναστολή του APD για 6 μήνες.

Η ερευνητική συμβουλευτική εταιρεία York Aviation ισχυρίστηκε ότι η παραίτηση από το συγκεκριμένο τέλος θα αποφέρει 8 δισ. λίρες στην οικονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024