Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Απάτη με mail σε βάρος της Booking και ξενοδόχων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Σεπτέμβριος 2020, 15:59

Στην επιστολή αναφέρεται ότι όλοι οι προηγούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί της Booking συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών της Ελλάδας, θα είναι ανενεργοί από την 01.09.2020 και συμβουλεύει 'να μη γίνεται καμία πληρωμή σε παλιούς λογαριασμούς γιατί δε χρησιμοποιούνται πλέον'.


Απάτη μέσω mail φαίνεται ότι έχει στηθεί εις βάρος της Booking.com (καθώς φαίνεται να έχει σταλεί επιστολή στο όνομά της εταιρείας) σε ξενοδόχους και σχετικά με τις προμήθειες των συνεργατών της.

Στο συγκεκριμένο mail φαίνεται ότι αποστολέας είναι η Booking.com, όμως με “mouse over” φαίνεται ότι αποστολέας είναι το [email protected], ένας λογαριασμός e-mail, ο οποίος δε σχετίζεται με την booking.com. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αλλά και ανομοιογένεια γραμματοσειρών. Από την άλλη πλευρά, αναφέρονται σωστά το όνομα του ξενοδοχείου, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του (τα οποία έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Booking ενημερώνει διεθνώς παγκοσμίως τα στοιχεία πληρωμής των προμηθειών της και ότι “όλοι οι προηγούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί μας, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών της Ελλάδας, θα είναι ανενεργοί από την 01.09.2020. ΜΗΝ κάνετε καμία πληρωμή σε παλιούς λογαριασμούς γιατί δεν χρησιμοποιούνται πλέον!”

Αντ‘αυτού φαίνεται νέος λογαρισμός στην τράπεζα ING Bank στο Άμστερνταμ (έδρα της Booking.com).

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων που συνεργάζινται με την Booking.com καλό είναι να ελέγχουν επισταμένως τα mails που λαμβάνουν και σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο ή προσπάθεια παραπλάνησης, να επικοινωνούν άμεσα με την ίδια την εταιρεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top