Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Σε 14ήμερη καραντίνα όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Τατιάνα Ρόκου - 08 Σεπτέμβριος 2020, 09:42

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Όσοι επιστρέφουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να απομονωθούν, ενώ θα πρέπει να απομονωθούν και όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.


Σε καραντίνα θέτει η Βρετανία τους ταξιδιώτες που γυρίζουν από επτά ελληνικά νησιά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο μέρος τη χώρας εξαιρείται από την ταξιδιωτική οδηγία ενάντια σε όλα (πλην των αναγκαίων) διεθνή ταξίδια.

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στη Βρετανία, από την Τρίτη 8 Σεπτεμβερίου και μετά, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες.

Το FCDO δε συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν ήδη στη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο να φύγουν αυτήν τη στιγμή. “Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τοπικών αρχών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας του εαυτού σας και των άλλων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μέτρων που λαμβάνουν για τον έλεγχο του ιού. Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας φορέα εάν έχετε απορίες σχετικά με το ταξίδι επιστροφής σας”, σημειώνεται.

Επίσης, όσοι επιστρέφουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους (εκτός εάν εξαιρούνται). Τέλος, όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top