Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε 14ήμερη καραντίνα όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά
Τουριστική πολιτική

Σε 14ήμερη καραντίνα όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Όσοι επιστρέφουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να απομονωθούν, ενώ θα πρέπει να απομονωθούν και όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.

Σε καραντίνα θέτει η Βρετανία τους ταξιδιώτες που γυρίζουν από επτά ελληνικά νησιά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού που έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο μέρος τη χώρας εξαιρείται από την ταξιδιωτική οδηγία ενάντια σε όλα (πλην των αναγκαίων) διεθνή ταξίδια.

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στη Βρετανία, από την Τρίτη 8 Σεπτεμβερίου και μετά, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες.

Το FCDO δε συμβουλεύει όσους ταξιδεύουν ήδη στη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο να φύγουν αυτήν τη στιγμή. “Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τοπικών αρχών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας του εαυτού σας και των άλλων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μέτρων που λαμβάνουν για τον έλεγχο του ιού. Επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας φορέα εάν έχετε απορίες σχετικά με το ταξίδι επιστροφής σας”, σημειώνεται.

Επίσης, όσοι επιστρέφουν στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους (εκτός εάν εξαιρούνται). Τέλος, όσοι επιστρέφουν στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024