Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςVirgin Atlantic: Οι θέσεις εργασίας μειώνονται τελικά σε 1.150
Αεροπορικές εταιρείες

Virgin Atlantic: Οι θέσεις εργασίας μειώνονται τελικά σε 1.150

Θα υπάρξει ανάκαμψη, η χρονική στιγμή και η ταχύτητα της οποίας είναι αβέβαιη, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic έχει ήδη μειώσει περισσότερες από 3.500 θέσεις εργασίας από τους 10.000 υπαλλήλους που είχε στις αρχές του έτους – ήταν άλλωστε και η μοναδική λύση για να μειώσει το κόστος και να επιβιώσει.

“Μέχρι τα αεροπορικά ταξίδια να επιστρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό, η επιβίωση βασίζεται στη μείωση του κόστους περαιτέρω και στη συνέχιση της διατήρησης μετρητών“, ανέφερε στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

“Οι προοπτικές της υπερατλαντικής πτήσης, που αποτελεί βασικό στοιχείο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Virgin Atlantic, παραμένουν αβέβαιες με τα ταξίδια μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας να περιορίζονται. Τους τελευταίους έξι μήνες ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία της Virgin Atlantic και δυστυχώς, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να προχωρήσει ίσως για τελευταία φορά με αλλαγές κλίμακας, για να διασφαλίσει ότι θα αναδυθεί από αυτήν την κρίση”, τονίζει η ανακοίνωση.

Ο αερομεταφορέας πρόσθεσε ότι μια περίοδος διαβούλευσης 45 ημερών θα ξεκινήσει την Παρασκευή με συνδικάτα.

Για να προσπαθήσει να μειώσει τις απολύσεις του πληρώματος, ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει ένα εθελοντικό, χρηματοδοτούμενο από την εταιρεία πρόγραμμα για 600 μέλη του πληρώματος, όταν το κυβερνητικό καθεστώς λήξει τον Οκτώβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss, σχολίασε ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας που αντιμετώπισε η εταιρεία “και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά στον αγώνα μας για επιβίωση. Εκτιμούμε πολύ την υποστήριξη των μετόχων μας, των πιστωτών και των νέων ιδιωτικών επενδυτών και μαζί, θα διασφαλίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει ζωτική συνδεσιμότητα και ανταγωνισμό. Τώρα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντός μας, διασφαλίζοντας ότι η Virgin Atlantic όχι μόνο επιβιώνει, αλλά ευδοκιμεί καθώς επιστρέφει η επιβατική ζήτηση. Είναι σαφές ότι η εισαγωγή τεστ στους επιβάτες είναι ο μόνος τρόπος για να καταστεί δυνατή η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα των πτήσεων σε βασικές αγορές, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στη βιομηχανία, ώστε να πιέσουμε για επείγουσα κυβερνητική δράση”.

Και κατέληξε: “Μετά τις θυσίες που έχουν κάνει πολλοί από τους ανθρώπους μας, η περαιτέρω μείωση του αριθμού των ατόμων που απασχολούνται είναι δυσβάστακτη αλλά απαραίτητη για επιβίωση. Ελπίζω πραγματικά ότι καθώς η ζήτηση επιστρέφει, θα δούμε πολλά μέλη της ομάδας μας να επιστρέφουν σε εμάς. Το μοναδικό πνεύμα των ανθρώπων μας, το πάθος που έχουμε για τους πελάτες μας και ο ένας για τον άλλον, καθώς και η επιθυμία να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, έχουν δοκιμαστεί, αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Θα υπάρξει ανάκαμψη, η χρονική στιγμή και η ταχύτητα της οποίας είναι αβέβαιη. Όταν οι πελάτες μας επιστρέψουν στους ουρανούς, θα είμαστε εκεί για να τους καλωσορίσουμε με πίστη στο μέλλον μας. Τότε θα εκτιμήσουμε ότι ό,τι κάναμε, ήταν επώδυνο σε τόσους πολλούς, αλλά άξιζε”.

Στη φωτογραφία, ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024