Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςFedHATTA: Ισοπεδωτικό το μέτρο του ορίου 50 συμμετεχόντων στα συνέδρια
MICE

FedHATTA: Ισοπεδωτικό το μέτρο του ορίου 50 συμμετεχόντων στα συνέδρια

Μη αντιληπτό το σκεπτικό της Πολιτείας, όταν επιτρέπει διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι, κηδείες, κ.λπ.) με μέγιστο όριο τα 100 άτομα σε μεγάλο μέρος της χώρας, και περιορίζει στο μισό τον αριθμό συμμετεχόντων στα συνέδρια.

Κατάργηση του ορίου των 50 συμμετεχόντων στα συνέδρια, ζητά με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA, θεωρώντας το μέτρο ισοπεδωτικό αφού δε λαμβάνει υπόψη του ούτε τα ειδικά αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τη διεξαγωγή συνεδρίων, ούτε βέβαια το μέγεθος του χώρου διεξαγωγής αυτών, δίνοντας τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις του κλάδου των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, “έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ο τουρισμός, και ιδιαίτερα  ο συνεδριακός τουρισμός χρειάζεται προετοιμασία πολλών μηνών και δεν μπορεί να ακυρώνονται όλες αυτές οι προετοιμασίες, έξοδα, κρατήσεις, κ.ά. μέσα σε 1-2 ημέρες. Επιπλέον δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό της Πολιτείας, όταν επιτρέπει διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμοι, κηδείες, κ.λπ.) με μέγιστο όριο τα 100 άτομα σε μεγάλο μέρος της χώρας, και περιορίζει στο μισό τον αριθμό συμμετεχόντων στα συνέδρια, μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε καν το μέγεθος του χώρου διεξαγωγής τους. Καλούμε την Πολιτεία να αναθεωρήσει άμεσα τον εν λόγω περιορισμό και να δοθεί έμφαση στα υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής συνεδρίων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024