Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ.: 'Ζητάμε δράση για την ανατροπή της αρνητικής τουριστικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό'

Τατιάνα Ρόκου - 09 Σεπτέμβριος 2020, 11:21

Το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι αρμόδιοι, επιβάλλεται έστω και τώρα να ενεργήσουν άμεσα, με διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί η ακραία αρνητική και άδικη κατάσταση για τη χώρα μας, λέει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήμαος Αλλαγής, κ. Γιώργος Σ. Φραγγίδης.Ο βουλευτής Νομού κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Σ. Φραγγίδης, σε δήλωσή του τονίζει: “Μετά τη Σκωτία, που πριν μία εβδομάδα έθεσε σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επέστρεφαν από Ελλάδα, κλείνοντας ουσιαστικά τον τουρισμό της προς τη χώρα μας, ήρθε η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην ‘κόκκινη’ λίστα λόγω κορωνοϊού και σε 14ήμερη καραντίνα, μπαίνουν από την Τετάρτη 6 π.μ. (ώρα Ελλάδας), όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά.

Λίγες ώρες μόνο μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η TUI UK έκανε γνωστό ότι αναστέλλει το πρόγραμμα ταξιδίων της προς τρία νησιά και δύο προορισμούς της Κρήτης, από σήμερα μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, δε θα πραγματοποιεί ταξίδια προς Λαγανά (Ζάκυνθος) και Μάλια (Κρήτη) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Υπό την απειλή της καραντίνας, οι Βρετανοί ταξιδιώτες σπεύδουν μαζικά να επιστρέψουν στη χώρα τους, πριν καν ολοκληρώσουν τις διακοπές τους.

Η Ολλανδία προχώρησε επίσης στην επιβολή καραντίνας όσων επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, χωρίς καμία διάκριση”.

ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο ελληνικός τουριστικός κόσμος, που υπολόγιζε σημαντικά στην κίνηση του φθινοπώρου, βρίσκεται σε απόγνωση βλέποντας να κλείνουν μεγάλες αγορές του εξωτερικού, σε μία τουριστική σεζόν που ούτως ή άλλως είναι απελπιστικά μικρή, αφού ξεκίνησε μετ’εμποδίων τον Ιούλιο.

“Δυστυχώς, αν και από την αρχή πανδημίας τονίζαμε ότι χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός και οργάνωση κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις, δεν εισακουσθήκαμε. Το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι αρμόδιοι, επιβάλλεται έστω και τώρα να ενεργήσουν άμεσα, με διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί αυτή η ακραία αρνητική και άδικη κατάσταση για τη χώρα μας”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top