Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Ιταλία Νο1 χώρα σε αναζητήσεις για μετά COVID-19 διακοπές, η Ελλάδα στην πρώτη 10άδα

Τατιάνα Ρόκου - 10 Σεπτέμβριος 2020, 09:26

Η Ιταλία παίρνει την πρωτοκαθεδρία ως ο πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο για διακοπές μετά το lockdown, με σχεδόν 1,94 εκατομμύρια (1.939.440) ετήσιες διεθνείς αναζητήσεις. Η Ταϊλάνδη, η Ισπανία, ο Καναδάς και η Ελλάδα κατατάσσονται επίσης στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς.


Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να διευκολύνουν και να μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε στο εξωτερικό για άλλη μια φορά, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τώρα τον ιδανικό προορισμό για να περάσουν διακοπές αργά το καλοκαίρι ή σχεδιάζουν το 2021. Το Official-esta.com (το επίσημο πρόγραμμα θεώρησης τουριστικής βίζα των ΗΠΑ) ανέλυσε τα δεδομένα όγκου αναζήτησης στην Google για τους όρους αναζήτησης “Πτήσεις προς Χ” και “Διακοπές προς Χ” για να προσδιορίσει ποιες χώρες ο κόσμος αναζητά περισσότερο, με βάση τους ετήσιους παγκόσμιους όγκους αναζήτησης.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη μέσα στο 2020, η Ιταλία αποκαλύπτεται ως ο προορισμός που αναζητάται περισσότερο όταν πρόκειται για το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό, με πάνω από 1,9 εκατομμύρια (1.939.440) μέσες ετήσιες παγκόσμιες αναζητήσεις. Μεταξύ αυτών που αναζητούν διακοπές στην Ιταλία, περισσότερες από 27.100 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (4.400 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, με 1,5 εκατ. περίπου αναζητήσεις, μία θέση πάνω από την Τουρκία, που ακολουθεί με μικρή διαφορά, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 18η θέση, με 733.000 αναζητήσεις περίπου.


Οι χώρες με τις περισσότερες αναζητήσεις


Κατάταξη

Χώρα

Όγκος διεθνών
ετήσιων αναζητήσεων

1

Ιταλία

1.939.440

2

Μαλδίβες

1.798.680

3

Μεξικό

1.722.360

4

Ταϊλάνδη

1.654.320

5

Ισπανία

1.525.560

6

Καναδάς

1.509.480

7

Ελλάδα

1.468.440

8

Τουρκία

1.459.920

9

Ιαπωνία

1.257.360

10

Αυστραλία

1.174.920


Οι εξωτικοί προορισμοί διακοπών εξακολουθούν να έχουν ζήτηση
Οι Μαλδίβες (1.798.680), το Μεξικό (1.722.360) και η Ταϊλάνδη (1.654.320) εμφανίζονται μεταξύ των πέντε πρώτων προορισμών, παρά τους μεγάλους χρόνους πτήσης, που διαρκούν περίπου 12 ώρες. Οι Μαλδίβες κατατάσσονται επίσης ως ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ εκείνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερες από 98.600 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις για πτήσεις και διακοπές στην περιοχή. Με περισσότερους από 1,7 εκατ. τουρίστες να επισκέπτονται τις Μαλδίβες το 2019, ο υπουργός Τουρισμού του κρατιδίου χαρακτήρισε την πανδημία “πιο καταστροφική από το τσουνάμι του 2004 και την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008” για την τουριστική τους βιομηχανία. Ωστόσο, οι Μαλδίβες άνοιξαν εκ νέου σε τουρίστες από όλο τον κόσμο στις 15 Ιουλίου, χωρίς την ανάγκη για υποχρεωτικές περιόδους καραντίνας ή τεστ COVID-19 για τους επισκέπτες κατά την άφιξη, καθιστώντας τον προορισμό που δεν πρέπει να παραβλεφθεί από όποιον θέλει πολυτέλεια διαφυγής τους επόμενους μήνες.

Παρ‘όλο που η Ταϊλάνδη μπορεί να είναι ένας από τους προορισμούς που αναζητάται περισσότερο, η χώρα εξακολουθεί να είναι κλειστή για τους διεθνείς επισκέπτες. Οι εγχώριοι επισκέπτες επιτρέπεται να ταξιδεύουν εντός της χώρας για περισσότερο από ένα μήνα, αλλά είναι πιθανό ότι οι πτήσεις δε θα μπορούν να επανέλθουν έως τον Οκτώβριο -και ακόμη και τότε οι τουρίστες αναμένεται να μπορούν να παραμένουν στη χώρα για μια ελάχιστη περίοδο 30 ημερών.

Η Κίνα μπορεί να ήταν το αρχικό επίκεντρο και “πηγή” του COVID-19, αλλά αυτό φαινομενικά δεν εμπόδισε τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα. Με περισσότερες από 1 εκατομμύρια (1.077.840) μέσες ετήσιες παγκόσμιες αναζητήσεις, η Κίνα κατατάσσεται πάνω από πολλούς άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κροατία, οι Φιλιππίνες και τα Μπαρμπέιντος. Κοιτάζοντας τους αριθμούς εκείνων που αναζητούν διακοπές και πτήσεις προς την Κίνα, οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εκείνοι που την αναζητούν περισσότερο, με 41.900 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις, ακολουθούμενες από εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο (11.700 αναζητήσεις), τον Καναδά (5.200 αναζητήσεις) και την Αυστραλία (4.000 αναζητήσεις).

Εδώ να επισημανθεί όμως ότι και οι 4 χώρες -ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο Καναδάς και Αυστραλία- έχουν υψηλό αριθμό Κινέζων μεταναστών, που απλά επιθυμούν να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς όταν χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ο Jayne Forrester, διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης στο Official-esta.com σχολιάζει: “Με τους τελευταίους μήνες, τόσο η ζωή μας όσο και η ταξιδιωτική βιομηχανία να βρίσκονται σε ‘αχαρτογράφητα νερά’, είναι φυσικό ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αρκετά ανήσυχοι για την επιστροφή στην κανονική ζωή και πως θα ταξιδεύουν όπως πριν. Με προορισμούς σε όλο τον κόσμο να κλείνουν τα σύνορά τους, τα ταξίδια δεν ήταν πλέον επιλογή, αλλά με τα σύνορα να ανοίγουν ξανά, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι ακόμη και χώρες που ήταν από εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιταλίας, να εξετάζονται για διακοπές στο εγγύς μέλλον. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά, προκειμένου να δημιουργήσουμε έσοδα για τις εταιρείες στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού και να διασφαλίσουμε ότι θα ελαχιστοποιήσουμε τυχόν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας στον κλάδο. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης των ταξιδιών μας και αυτό να το κάνουμε με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, για την αποφυγή περαιτέρω κυμάτων του ιού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top