Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνάκαμψη της επιβατικής ζήτησης μετά το 2023 λέει η British Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Ανάκαμψη της επιβατικής ζήτησης μετά το 2023 λέει η British Airways

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων το 2021 θα μειωθεί κατά 27%, με αρχικά προγραμματισμένη μείωση 24%.

Η British Airways πρόκειται να συγκεντρώσει 2,741 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει εν μέσω της κρίσης του COVID-19, καθώς ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπές στη χωρητικότητα για το υπόλοιπο του 2020. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τα κεφάλαια “πρέπει να επιτρέψουν στον Όμιλο να βγει από την τρέχουσα πανδημία σε ισχυρή θέση”.

Η British Airways δήλωσε επίσης ότι έχει συνάψει συμφωνίες με πιλότους, μηχανικούς και προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών, ενώ έχει επίσης επιτευχθεί “κατ’αρχήν συμφωνία” με το σωματείο Unite για τους εργασιακούς όρους που αφορούν στο πλήρωμα καμπίνας.

Ο αριθμός των πτήσεων της εταιρείας θα μειωθεί περαιτέρω μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, με την BA να λειτουργεί μόνο στο 40% της χωρητικότητας του 2019. Αρχικά έχει προγραμματίσει μειώσεις χωρητικότητας κατά 46% στο δ’ τρίμηνο τους έτους. Δήλωσε ότι οι κρατήσεις του Ιουνίου αυξήθηκαν μετά από μια “πλήρη παύση” τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά παρέμεναν ακόμη κατά 70% χαμηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, από τον Ιούλιο, οι συνολικές κρατήσεις παρέμειναν στάσιμες, με τη μείωση στη ζήτηση πτήσεων μικρών αποστάσεων μετά τους περιορισμούς καραντίνας.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι “αναθάρρησε” από το επίπεδο της ζήτησης σε αγορές όπου δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί με κανονισμούς καραντίνας. Η BA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητά της για το 2020 έχει μειωθεί κατά 63% σε σύγκριση με το 2019, έχοντας προηγουμένως μειώσει κατά 59% τις θέσεις. Η χωρητικότητα στο γ’ τρίμηνο μειώθηκε κατά 78% σε σύγκριση με το 2019, από 74% που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων το 2021 θα μειωθεί κατά 27%, με αρχικά προγραμματισμένη μείωση 24%.

“Παρά τη χαμηλότερη χωρητικότητα το δ’ τρίμηνο του 2020 από ό,τι στο προηγούμενο σενάριο προγραμματισμού, ο Όμιλος συνεχίζει να αναμένει ότι θα ισοσκελίσει όσον αφορά στις καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες το δ’ τρίμηνο του 2020”, δήλωσε η BA. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μετριασμού των ενεργειών που λαμβάνονται για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης”. Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα δήλωσε ο αερομεταφορέας.

“Όπως αναμενόταν, η IAG είδε μια καθυστερημένη ανάκαμψη της δραστηριότητας στην κράτηση πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, επηρεασμένη από τη συνεχιζόμενη ύπαρξη ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολλούς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας και Νότιας Αμερικής” (οι κρατήσεις πτήσεων μεγάλων αποστάσεων σημείωσαν μέτρια αύξηση από τα μέσα Αυγούστου).

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην προσδοκία της, ότι δηλαδή θα χρειαστεί έως τουλάχιστον το 2023 για να ανακάμψει η ζήτηση των επιβατών στα επίπεδα του 2019.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024