Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ πανδημία έφερε μείωση 94% στον δείκτη κύκλου εργασιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων
Τουριστικά γραφεία

Η πανδημία έφερε μείωση 94% στον δείκτη κύκλου εργασιών των ταξιδιωτικών πρακτορείων

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αντίστοιχος δείκτης του 2019 για τα τουριστικά γραφεία παρουσίαζε αύξηση 11,6% σε σύγκριση με το δείκτη β' τριμήνου του 2018, ενδεικτικό της ανοδικής πορείας που χάρασσε ο ελληνικός τουρισμός το 2019, προ κρίσης κορωνοϊού.

Μειωμένος κατά 94% ήταν ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων, ως αποτέλεσμα της αρνητικής επίδρασης που είχε η πανδημία στις τουριστικές ροές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αντίστοιχος δείκτης του 2019 για τα τουριστικά γραφεία παρουσίαζε αύξηση 11,6% σε σύγκριση με το δείκτη β’ τριμήνου του 2018, ενδεικτικό της ανοδικής πορείας που χάρασσε ο ελληνικός τουρισμός το 2019, προ κρίσης κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, δήλωσε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τουριστικά γραφεία, οι επιχειρήσεις που διακινούν το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα στους τζίρους τους, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια.

Αυτή η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που ο τουρισμός στην Ελλάδα προετοιμαζόταν για νέα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Εμείς στην FedHATTA, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα προχωράμε σε διεθνείς συνεργασίες για την ανάδειξη των ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας παγκοσμίως (βλ. ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Άπω Ανατολή, Λατ. Αμερική, Αραβικές χώρες και βέβαια με τις χώρες της Ε.Ε.)

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλα τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας που ασχολούνται με εισερχόμενο, εξερχόμενο, συνεδριακό και incentives, corporate, έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κρουαζιέρα και yachting, ειδικές μορφές τουρισμού κλπ, προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις μας στην πολιτεία σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες μας, να  εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα αλλά και ανάπτυξη του τομέα μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024