Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία βάζει στη λίστα καραντίνας την Πορτογαλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Σεπτέμβριος 2020, 11:16

Η Πορτογαλία είχε μπει στην 'πράσινη' λίστα των ασφαλών χωρών της βρετανικής κυβέρνησης μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.


Υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών θα είναι από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου όσοι ταξιδεύουν προς την Αγγλία από την ηπειρωτική Πορτογαλία, μετά από τη νέα ανανέωσης της σχετικής λίστας από τη βρετανική κυβέρνηση.

Της υποχρέωσης καραντίνας στην Αγγλία θα εξαιρούνται οι αφίξεις από τις Αζόρες νήσους και τη Μαδέιρα.

Το ίδιο μέτρο έχει υιοθετήσει ήδη η ουαλική κυβέρνηση, ενώ η Σκωτία επιβάλλει καραντίνα στις αφίξεις ακόμα και από τα πορτογαλικά νησιά.

Η Πορτογαλία είχε μπει στην “πράσινη” λίστα των ασφαλών χωρών της βρετανικής κυβέρνησης μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Η χώρα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε εξαίρεση από τους κανόνες καραντίνας του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις στις 22 Αυγούστου.

Στην πράσινη λίστα, αντιθέτως, τοποθετήθηκε η Σουηδία.

Ακόμη, όσοι ταξιδεύουν στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία από την Ουγγαρία και τη Reunion (Γαλληκή Πολυνησία) θα πρέπει επίσης να απομονωθούν, ενώ η Αγγλία απαιτεί επιπλέον και για τις αφίξεις από τη Γαλλική Πολυνησία να τίθενται σε καραντίνα.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι λόγω των νέων δεδομένων η κυβέρνηση μπόρεσε να αξιολογήσει τα ποσοστά μόλυνσης των νησιών χωριστά από τις ηπειρωτικές χώρες τους.

Την περασμένη Τετάρτη επιβλήθηκαν επίσης απαιτήσεις σε καραντίνα σε επτά ελληνικά νησιά, την πρώτη φορά που εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες αυτο-απομόνωσης στην ηπειρωτική χώρα μιας χώρας και στα νησιά της.

Ο κ. Shapps τόνισε επίσης ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF) κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επιταχυνθεί η επιβολή αυτού του μέρους των κανόνων καραντίνας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν διενεργηθεί σχεδόν 2 εκατ. επιτόπιοι έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες έχουν συμπληρώσει τη φόρμα και ότι έγιναν κλήσεις και μηνύματα κειμένου σε 136.500 άτομα για να ελέγξουν ότι βρίσκονται όντως σε καραντίνα. Η επιτυχής επαφή, όπου ο ταξιδιώτης έχει μιλήσει ή απαντήσει σε αποστολή κειμένου, πραγματοποιήθηκε 66.773 φορές με 64.800 άτομα που επιβεβαίωσαν ότι είναι σε αυτο-απομόνωση. Μόνο 34 πρόστιμα έχουν εκδοθεί.Η Μαδέιρα (φωτό) εξαιρείται της υποχρέωσης καραντίνας στην Αγγλία.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top