Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά εσωτερικού τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Απρίλιος 2002, 00:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat<.>, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του τουρισμού στις περιοχές της ΕΕ το 1999<...>

, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι η περιοχή με τον υψηλότερο εσωτερικό τουρισμό, ενώ η Κρήτη είναι η ελληνική περιοχή με το μικρότερο ποσοστό εσωτερικού τουρισμού. Τα στατιστικά στοιχεία λαμβάνουν υπόψη την εθνικότητα των πελατών στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.

Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων πολιτών σε ξενοδοχεία και καταλύματα στην Κρήτη φθάνουν μόνο στο 6,6% των συνολικών διανυκτερεύσεων ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη φτάνουν το 68,9%.

Στην Ελλάδα το 24,3% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα γίνονται από Έλληνες. Με εξαίρεση το Λουξεμβούργο (9,4%), η Ελλάδα εμφανίζει με το κριτήριο της εθνικότητας των πελατών στις διανυκτερεύσεις το μικρότερο ποσοστό εσωτερικού τουρισμού στην ΕΕ.

Υψηλό εσωτερικό τουρισμό εμφανίζουν η Γερμανία (το 86,5% των διανυκτερεύσεων αφορούν Γερμανούς), η Σουηδία (78,4%) και η Φινλανδία (75,8%). Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι η Αθήνα συγκεντρώνει, με 788 ξενοδοχεία, το 9,6% των συνόλου των τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη συγκεντρώνουν το 43,7% των τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα και το 53,9% των συνολικών διανυκτερεύσεων για το 1999.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top