Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔραματική έκκληση του γενικού διευθυντή του Heathrow: 'Το αεροδρόμιο καταρρέει οικονομικά'
Αεροδρόμια

Δραματική έκκληση του γενικού διευθυντή του Heathrow: 'Το αεροδρόμιο καταρρέει οικονομικά'

Περίπου 1,4 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν μέσω του Heathrow τον Αύγουστο λιγότερο από το 1/5 του συνηθισμένου αριθμού. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν τραγικά, κατά 95%.

O γενικός διευθυντής του Heathrow του Λονδίνου, John Holland-Kaye απηύθηνε άλλη μια απελπιστική έκκληση για βοήθεια, καθώς το αεροδρόμιο ανέφερε καταστροφική μείωση της ζήτησης επιβατών -πιο συγκεκριμένα, πτώση 81,5% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο, που ή από άλλες συνθήκες θα ήταν ένας από τους πλέον “φορτωμένους” του χρόνου.

Ο John Holland-Kaye κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να κάνει “τα λόγια πράξη” και προειδοποίησε ότι κάθε μέρα συζητήσεων κοστίζει θέσεις εργασίας, διακινδυνεύοντας τη βιωσιμότητα των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η αεροπορική βιομηχανία γίνεται ολοένα και πιο ανήσυχη, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι “μαζεμένες” και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου δεν έχει ακόμη ενεργήσει με ουσιαστικό τρόπο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα κατέδειξαν ότι 1,4 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν μέσω του Heathrow τον Αύγουστο λιγότερο από το 1/5 των συνηθισμένων αριθμών. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν τραγικά, κατά 95%.

Ο Holland-Kaye είπε ότι το αεροδρόμιο διαθέτει πλέον ακολουθήσει τρεις σταθμούς rapid test και τη δυνατότητα τεστ επιβατών κατά την άφιξη. “Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις επιλογές για μείωση της καραντίνας για τους επιβάτες που βγαίνουν αρνητικοί στο τεστ COVID-19 αλλά οι υπουργοί πρέπει επειγόντως να μετατρέψουν τα λόγια σε δράση”, τόνισε. “Κάθε μέρα περαιτέρω κυβερνητικής καθυστέρησης κοστίζει θέσεις εργασίας και πόρους βιοπορισμού στους Βρετανούς. Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας μένει πίσω. Τα στατιστικά στοιχεία του Heathrow για τον Αύγουστο δείχνουν το βαθμό στον οποίο η καραντίνα ‘στραγγαλίζει’ την οικονομία, αποκόπτει τις βρετανικές επιχειρήσεις από τις διεθνείς αγορές και εμποδίζει τους διεθνείς φοιτητές, τουρίστες και επενδυτές να έρχονται εδώ για να ξοδέψουν χρήματα”.

Μιλώντας στο Sky News, ο Holland-Kaye είπε ότι τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες θα πτωχεύσουν μέσα στους επόμενους μήνες “εκτός αν αλλάξει κάτι”. “Η κυβέρνηση μπορεί να το διορθώσει αλλάζοντας τους κανόνες, έτσι ώστε εάν κάποιος βγει αρνητικός για COVID-19, να μπορεί να βγει από την καραντίνα νωρίτερα”, δήλωσε. “Αυτό δεν θα εξαλείψει μόνο τον κίνδυνο που έχουν οι εξερχόμενοι επιβάτες, επειδή δε γνωρίζουν εάν θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν από την επίσκεψή τους, αλλά θα διευκολύνει επίσης τους επισκέπτες να έρθουν στη χώρα για να ξοδέψουν τα χρήματά τους, γιατί έτσι δε θα χρειαστεί η 14ήμερη καραντίνα, κάτι που καλύπτει όλο το χρόνο των διακοπών τους”.

Η πρώην πρωθυπουργός Teresa May προέτρεψε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να εισαγάγει τεστ, αφού κατηγόρησε το Ηνωμένο Βασίλειο ότι “υστερεί” σε σχέση με πολλές άλλες χώρες. “Είμαι βέβαιη ότι τα τεστ πρέπει να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός… αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπεται στα αεροδρόμια να κάανουν τεστ σε επιβάτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο υστερεί σε αυτό. Η υποδομή υπάρχει, η ικανότητα για τεστ υπάρχει και τα τεστ θα παρείχαν δεδομένα. Η κυβερνητική θέση φαίνεται να είναι ότι αν κάποιος κάνει το τεστ και υπάρχει κίνδυνος ένα άτομο να βγει λανθασμένο αρνητικό, τότε δεν μπορεί να γίνει τεστ σε κανέναν. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να εισαχθούν τα τεστ στα αεροδρόμιά μας. Αν θέλετε να κινηθεί η οικονομία, κάντε τα αεροπλάνα να πετούν ξανά. Και αν θέλετε να πετάξουν τα αεροπλάνα, δώστε στα αεροδρόμια μας άδεια για δοκιμαστικά τεστ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024