Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κινηματογραφικός τουρισμός

Δημιουργία Film Office στην Περιφέρεια Ηπείρου και Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ηπείρου

Τατιάνα Ρόκου - 14 Σεπτέμβριος 2020, 09:57

Η ανακοίνωση της λειτουργίας του Film office της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς - Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα, και θα ακολουθήσει ένα τριήμερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία: τη δημιουργία και λειτουργία Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και  Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (Film office), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK “Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema”.

Η ανακοίνωση της λειτουργίας του Film office της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς - Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα, και θα ακολουθήσει ένα τριήμερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με την προβολή ταινιών (Το κόλπο του αιώνα, Ευτυχία, Ταξίδι στην Ελλάδα, Το απέραντο γαλάζιο και ταινίες μικρού μήκους) και καλεσμένους συντελεστές που θα παρουσιάσουν τις ταινίες και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιωαννίνων ως γεγονός που θα προσθέσει μία ακόμα ενδιαφέρουσα πολιτιστική διάσταση στο σύγχρονο πρόσωπο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιφέρειας Ηπείρου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο pεριφερειάρχης, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ βραβευμένος σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου όπως ο παραγωγός κ. Νίκος Γιαννόπουλος και η κα Βένια Βέργου διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου θα μιλήσουν για την σημασία των διεθνών συμπαραγωγών  για την τουριστική προώθηση και την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece - Italy] 2014-2020.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top