Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ θα στηρίξει έμπρακτα την τουριστική προβολή και ανάδειξη της Σαλαμίνας

Τατιάνα Ρόκου - 14 Σεπτέμβριος 2020, 12:39

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, επισκέφθηκε τη Σαλαμίνα και συμμετείχε στην τελετή υιοθεσίας της Αρχαίας Ελιάς της Όρσας από το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία.


Στην τελετή υιοθεσίας της Αρχαίας Ελιάς της Όρσας στη Σαλαμίνα από το World Olive Center for Health (Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία), που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, προσκεκλημένη του Δήμου Σαλαμίνας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, καθώς η συγκεκριμένη ελιά αποτελεί τον μοναδικό οργανισμό που επιβιώνει από εκείνη την εποχή, και είχε ως σκοπό την προστασία, ανάδειξη και ένταξή της στα Διατηρητέα Μνημεία της Φύσης.


Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με τον δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Γιώργο Παναγόπουλο.

Στον χαιρετισμό της, η κα Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον δήμαρχο του νησιού, κ. Γιώργο Παναγόπουλο, δήλωσε πως “ο ΕΟΤ θα στηρίξει έμπρακτα την προβολή και τα σχέδια του Δήμου για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σαλαμίνας”, καθώς, όπως σημείωσε, είναι “τόπος γεμάτος Ιστορία”. Ακόμα, επισήμανε ότι “ο επισκέπτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν της μέσα από μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου βρίσκονται εκθέματα από την προϊστορική έως και την πρωτοβυζαντινή περίοδο”.


Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΕΟΤ είχε επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, που φιλοξενεί πληθώρα τεκμηρίων από την καθημερινή ζωή και την Ιστορία του τόπου, τον όρμο Αμπελακίων στον οποίο είχε συγκεντρωθεί ο ελληνικός στόλος και ερευνάται από αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γιάννο Γ. Λώλο, καθώς και το νότιο τμήμα του νησιού όπου βρίσκονται Ιερό του Διονύσου και το σπήλαιο του Ευριπίδη.Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο κατά την επίσκεψη της κας Άντζελας Γκερέκου στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top