Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

Πρόταση ΓΕΠΟΕΤ για υπόγειο χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Σεπτέμβριος 2020, 16:51

Ζητήθηκε από τον υπουργό Τουρισμού να συμβάλει στην επιμήκυνση των προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων έως τον Μάρτιο του 2021 αν αυτό είναι δημοσιονομικά εφικτό, στη στήριξη όσων δεν μπόρεσαν να απασχοληθούν φέτος και παρέμειναν άνεργοι.


Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το προεδρείο της ΓΕΠΟΕΤ με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στις 11 Σεπτεμβρίου, όπου επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών και συζητήθηκαν τα πλέον επείγοντα για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων ζητήματα.

Η ΓΕΠΟΕΤ υπέβαλλε την πρότασή της για την υλοποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος μέτρου της επιδότησης- αποζημίωσης των τουριστικών λεωφορείων λόγω της μειωμένης πληρότητας με την οποία κυκλοφορούν, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση διευκρινιστικής ΚΥΑ και ζήτησε την επίσπευση νομοθέτησης συγκεκριμένων διατάξεων που ξεκαθαρίζουν το έργο των έκτακτων χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών. Παράλληλα, ετέθη το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών και της απόδειξης της οικονομικής επιφάνειας μέσω ασφαλιστικών προϊόντων προς διευκόλυνση των τουριστικών γραφείων, ενώ η Ομοσπονδία επέμεινε στην αναστολή του περιορισμού συμμετοχής των 50 ατόμων στα συνέδρια που έχει οδηγήσει σε μαζικές ακυρώσεις συνεδρίων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον υπουργό να συμβάλει στην επιμήκυνση των προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων έως τον Μάρτιο του 2021 αν αυτό είναι δημοσιονομικά εφικτό, στη στήριξη όσων δεν μπόρεσαν να απασχοληθούν φέτος και παρέμειναν άνεργοι και στην συνέχιση και ενίσχυση των προγραμμάτων χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, επιλύοντας  καθυστερήσεις και αστοχίες που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος, προτάθηκε η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης προγράμματος επιδότησης του στόλου των τουριστικών λεωφορείων με υψηλά περιβαλλοντικά κριτήρια καθώς και η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας. Και οι δύο αυτές προτάσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της κυκλοφορίας στην Αθήνα, ενώ θα επιλύσουν χρόνιες παθογένειες στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αποτελούν πηγές δυσφήμισης της χώρας μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top