Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Έλ. Koυντουρά προς Κομισιόν: 'Aντιμετωπίστε το χάος στα ταξίδια στην ΕΕ με ενιαίους κανόνες'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Σεπτέμβριος 2020, 09:48

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρότεινε όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το που ζουν ή που ταξιδεύουν να γνωρίζουν σαφώς τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη.


Αποφασιστικότητα από την Κομισιόν ώστε να ισχύσουν άμεσα ενιαίοι κανόνες και να μπει τέλος στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στις μεταφορές και στα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση με θέμα “COVID-19: Συντονισμός των υγειονομικών αξιολογήσεων και της ταξινόμησης των κινδύνων σε επίπεδο ΕΕ και τις επιπτώσεις στον χώρο Σένγκεν και την ενιαία αγορά”.

Συγκεκριμένα, η κα Κουντουρά άσκησε κριτική στην Κομισιόν για τη μέχρι στιγμής παθητική στάση που τήρησε  σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έδειξε αδικαιολόγητη αδράνεια με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες και την αναζωπύρωση της πανδημίας σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Η κα Κουντουρά στην παρέμβασή της πρότεινε

  • Να θεσπιστούν  απλοί, αναλογικοί και αποτελεσματικοί κανόνες που θα ισχύουν για όλους.
  • Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το που ζουν ή που ταξιδεύουν να γνωρίζουν σαφώς τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
  • Η Κομισιόν να παρέχει στήριξη και συντονισμό προς τα κράτη-μέλη για να εφαρμόσουν σωστά τους κανόνες αυτούς.

Όλη η παρέμβαση της κας Κουντουρά:

“To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας απαίτησε εγκαίρως, ήδη από την άνοιξη, μέσω των Επιτροπών του και με ψηφίσματα της Ολομέλειας το συντονισμό του ανοίγματος των συνόρων ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Είχαμε προβλέψει ότι χωρίς συντονισμό το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Το επανέλαβε και ο Πρόεδρος Σασόλι πριν από 2 εβδομάδες.

Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας αγνόησε και έμεινε παθητικός παρατηρητής. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια καθυστερημένη προσπάθεια συντονισμού.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε αδικαιολόγητη αδράνεια με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες και δυστυχώς την αναζωπύρωση της πανδημίας σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Το χάος που επικρατεί ακόμα και σήμερα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Χρειάζεται να μπουν απλοί, αναλογικοί και αποτελεσματικοί κανόνες για όλους.

Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το που ζουν ή που ταξιδεύουν πρέπει να γνωρίζουν σαφώς τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Και είναι αναγκαία η στήριξη και ο συντονισμός από την Επιτροπή προς τα κράτη-μέλη για να εφαρμόσουν σωστά τους κανόνες αυτούς.

Η υγειονομική - οικονομική κρίση είναι εδώ και θα έχει διάρκεια. Μόνο οι ενιαίοι κανόνες μπορούν να δώσουν μια αποτελεσματική απάντηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top