Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Βρετανία βγάζει Πάρο - Αντίπαρο από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 17 Σεπτέμβριος 2020, 10:55

Το Foreign, Commonwealth & Development Office στην ταξιδιωτική του οδηγία (επικαιροποιημένη) συμβουλεύει ακόμη για αποφυγή ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο λόγω της τρέχουσας εκτίμησης των κινδύνων από τον COVID-19.


Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σε Πάρο και Αντίπαρο, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου έχει αρθεί το καθεστώς των ειδικών περιοριστικών μέτρων και τα δύο αυτά νησιά θα ενταχθούν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

“Οι αποφάσεις μας είχαν ως μοναδικό απόλυτο γνώμονα την αντιμετώπιση του αυξημένου ιικού φορτίου στις περιοχές αυτές και πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, χωρίς εκπτώσεις για οποιονδήποτε, με καθαρά επιστημονικά στοιχεία και μακριά, μακριά επαναλαμβάνω, από ανυπόστατες φήμες και αβάσιμες, συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, δήθεν πληροφορίες” σημείωσε ο υφυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή, τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, το καθεστώς αυτό παρατείνεται. Σε κάθε περίπτωση, ανά τριήμερο θα αξιολογείται η πορεία κάθε περιοχής και, εφόσον κριθεί ασφαλές, μπορεί να οριστικοποιηθεί η όποια άρση του καθεστώτος αυτού.

Το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) στην ταξιδιωτική του οδηγία (επικαιροποιημένη) συμβουλεύει ακόμη για αποφυγή ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο λόγω της τρέχουσας εκτίμησης των κινδύνων από τον COVID-19.

“Εάν επιστρέφετε στην Αγγλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο στις ή μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας. Εάν επιστρέφετε στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος (Ζάκυνθος), Λέσβος, Πάρος και Αντίπαρος, Κρήτη, Σαντορίνη, Σέριφος και Τήνος, θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες. Εάν επιστρέφετε στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top