Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Βρετανία βγάζει Πάρο – Αντίπαρο από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Βρετανία βγάζει Πάρο – Αντίπαρο από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID-19

Το Foreign, Commonwealth & Development Office στην ταξιδιωτική του οδηγία (επικαιροποιημένη) συμβουλεύει ακόμη για αποφυγή ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο λόγω της τρέχουσας εκτίμησης των κινδύνων από τον COVID-19.

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, σε Πάρο και Αντίπαρο, από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου έχει αρθεί το καθεστώς των ειδικών περιοριστικών μέτρων και τα δύο αυτά νησιά θα ενταχθούν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

“Οι αποφάσεις μας είχαν ως μοναδικό απόλυτο γνώμονα την αντιμετώπιση του αυξημένου ιικού φορτίου στις περιοχές αυτές και πάνω και πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, χωρίς εκπτώσεις για οποιονδήποτε, με καθαρά επιστημονικά στοιχεία και μακριά, μακριά επαναλαμβάνω, από ανυπόστατες φήμες και αβάσιμες, συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, δήθεν πληροφορίες” σημείωσε ο υφυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή, τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, το καθεστώς αυτό παρατείνεται. Σε κάθε περίπτωση, ανά τριήμερο θα αξιολογείται η πορεία κάθε περιοχής και, εφόσον κριθεί ασφαλές, μπορεί να οριστικοποιηθεί η όποια άρση του καθεστώτος αυτού.

Το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) στην ταξιδιωτική του οδηγία (επικαιροποιημένη) συμβουλεύει ακόμη για αποφυγή ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο λόγω της τρέχουσας εκτίμησης των κινδύνων από τον COVID-19.

“Εάν επιστρέφετε στην Αγγλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο στις ή μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας. Εάν επιστρέφετε στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος (Ζάκυνθος), Λέσβος, Πάρος και Αντίπαρος, Κρήτη, Σαντορίνη, Σέριφος και Τήνος, θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες. Εάν επιστρέφετε στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024