Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ ξεκινά την προβολή της Ελλάδας για το 2021 από τα τέλη Οκτωβρίου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2020, 10:37

'Το σοκ του 2020 ήταν τόσο ισχυρό για τον παγκόσμιο τουρισμό, που για να το ξεπεράσουμε θα χρειαστεί χρόνος. Ούτε θα χρειαστούμε 5 χρόνια να ανακάμψουμε, ούτε όμως θα επιστρέψουμε 'μαγικά' στις καλές επιδόσεις του 2019 μέσα στο 2021', λέει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.


Τον επαγγελματισμό που επέδειξε η ελληνική τουριστική αγορά εξήρε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρης Φραγκάκης, στο πλαίσιο του workshop “Restarting Tourism in Greece”, που διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου η γερμανική εκδοτική εταιρεία FVW.

Στην ομιλία του, ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις παρακαταθήκες του 2020 για τον τουρισμό ενόψει 2021. Ο γενιός γραμματέας του ΕΟΤ πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη και φορείς του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης στο περιθώριο του συνεδρίου.

“Καταφέραμε να ανοίξουμε τον ελληνικό τουρισμό, παρά το γεγονός ότι στις αρχές Μαΐου δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Υλοποιήσαμε έναν οδικό χάρτη από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου και καταφέραμε κάτι που φάνταζε σχεδόν όνειρο θερινής νυκτός”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης από το βήμα του συνεδρίου. Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στους επαγγελματίες του τουρισμού: “Ο τουρισμός δεν άνοιξε μόνο επειδή η ελληνική κυβέρνηση έκανε καλά τη δουλειά της. Άνοιξε γιατί έκαναν εξίσου καλά την δουλειά τους οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, οι επιχειρηματίες, οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες, οι εργαζόμενοι σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις”, υπερθεμάτισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.“Κινήσαμε την τουριστική βιομηχανία εκεί που η μηχανή μας φαινόταν ότι είχε μείνει ακίνητη λόγω των επιπτώσεων του COVID-19. Προφανώς η σεζόν είναι τελείως διαφορετική φέτος, αλλά αυτό το περιμέναμε. Δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες. Αλλά, όσα έσοδα κι αν μαζέψουμε τελικά, είτε είναι 3 είτε 4 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε στερήσει από την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες” πρόσθεσε.

Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι “το σοκ του 2020 ήταν τόσο ισχυρό για τον παγκόσμιο τουρισμό, που για να το ξεπεράσουμε θα χρειαστεί χρόνος. Δεν είμαι των ακραίων απόψεων. Ούτε θα χρειαστούμε 5 χρόνια να ανακάμψουμε, όπως λένε κάποιοι, ούτε όμως θα επιστρέψουμε ‘μαγικά’ στις καλές επιδόσεις του 2019 μέσα στο 2021”. Παράλληλα όμως, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας: “Η διαφορά το 2021 θα είναι, ότι πλέον έχουμε εφαρμόσει στην πράξη και υγειονομικά πρωτόκολλα και διαδικασίες ασφαλείας στον τουρισμό μας. Ξέρουμε πως θα κινηθούμε καλύτερα!”.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του ΕΟΤ για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας στην τουριστική βιομηχανία, ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ξεκίνησε καμπάνια της χώρας, ήδη εντός της “σκληρής” καραντίνας τον Απρίλιο, με το Greece from Home. Για να ακολουθήσει στη συνέχεια “νέα καμπάνια τον Ιούλιο με δύο μηνύματα για το ελληνικό καλοκαίρι και για την ασφάλεια του προορισμού μας, με εξαιρετική επιτυχία”, όπως σχολίασε.

“Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το 2021 και ήδη σχεδιάζουμε τις δράσεις προβολής, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου. Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται όλο τον χρόνο σε καμπάνια κι αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε από εδώ και πέρα” σημείωσε στο τέλος ο κ. Φραγκάκης.Μετά το τέλος των εργασιών, ο κ. Φραγκάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη και φορείς του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ, ο κ. Ανδρέας Μανδρινός, πρόεδρος των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιάννης Ασλάνης, πρόεδρος του TBC, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της αγοράς και της Αυτοδιοίκησης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top