Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ά. Γκερέκου: 'Επιδιώκουμε τη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού για την αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2020, 12:58

Η πρόεδρος του ΕΟΤ βρέθηκε σε μεγάλη συναυλία στο Σούνιο για τα 70 χρόνια του Οργανισμού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την VD Arts με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΡΤ και με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Κίνας, καθώς το 2021 έχει οριστεί ως το Πολιτιστικό-Τουριστικό έτος Ελλάδας – Κίνας.


“Σε αυτήν τη δύσκολη τουριστικά χρονιά, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εκπλήσσει παγκοσμίως με την ομορφιά της και τον πολιτισμό της”. Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με το έργο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου “Όσο υπάρχουν Αχαιοί - Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα...”.


Η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Ά. Γκερέκου με τον συνθέτη κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Η κα Γκερέκου σημείωσε πως “η χώρα μας συνδυάζει μια πλούσια πολιτιστική ταυτότητα, αρχαιολογικούς θησαυρούς και μνημεία με ένα σπάνιου κάλλους φυσικό περιβάλλον και αυτά είναι τα δεδομένα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού καθώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας” και υπογράμμισε: “Ως ΕΟΤ επιδιώκουμε έντονα τη σύνδεση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τον πολιτιστικό μας πλούτο για μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη τουριστική εμπειρία. Στιγμές σαν κι αυτή, ο πολιτισμός μας ενώνει όλους!”


Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Ά. Γκερέκου, με την πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Το έργο του κ. Παπαδημητρίου, που συνδυάζει τη μουσική με τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάστηκε από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, με τη σύμπραξη κορυφαίων σολίστ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την VD Arts με την υποστήριξη του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΡΤ και με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Κίνας, καθώς το 2021 έχει οριστεί ως το Πολιτιστικό-Τουριστικό έτος Ελλάδας – Κίνας.

Το βίντεο της εκδήλωσης θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΤ, με στόχο την προβολή, ανάδειξη και εξαγωγή του ελληνικού πολιτισμού σε όλες τις γωνίες του πλανήτη.Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Ά. Γκερέκου με τους συντελεστές της εκδήλωσης.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top