Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair μειώνει περαιτέρω τη χωρητικότητά της κατά 20% τον Οκτώβριο

Τατιάνα Ρόκου - 18 Σεπτέμβριος 2020, 13:37

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι οι μειώσεις χωρητικότητας ήταν απαραίτητες λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις μελλοντικές κρατήσεις από τις συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές της ΕΕ, πολλές από τις οποίες εισάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπονομεύουν την προθυμία των καταναλωτών να κάνουν κρατήσεις.


Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τη χωρητικότητά της τον Οκτώβριο κατά 20% περαιτέρω (επιπλέον της περικοπής κατά 20% που έχει ήδη ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου). Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η χωρητικότητα του Οκτωβρίου θα μειωθεί από 50% σε περίπου 40% των επιπέδων του Οκτωβρίου 2019, αλλά αναμένει να διατηρήσει έναν συντελεστή φορτίου +70% σε αυτό το μειωμένο πρόγραμμα.

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι οι μειώσεις χωρητικότητας ήταν απαραίτητες λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις μελλοντικές κρατήσεις από τις συνεχείς αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές της ΕΕ, πολλές από τις οποίες εισάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπονομεύουν την προθυμία των καταναλωτών να κάνουν κρατήσεις. Σε ορισμένες χώρες (κυρίως στην Ιρλανδία), όπου η κυβέρνηση διατηρεί, κατά τη Ryanair, “υπερβολικούς και αναποτελεσματικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την 1η Ιουλίου”, τα κρούσματα του COVID-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε 50 ανά 100.000 κατοίκους - υπερδιπλασιασμός εκείνων της Γερμανίας και της Ιταλίας, όπου τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ επιτρέπονται ελεύθερα από την 1η Ιουλίου.

Η Ryanair χαιρετίζει το σχέδιο της Επιτροπής της ΕΕ για την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός της ΕΕ, με την επιφύλαξη μόνο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ECDC σχετικά με τα ποσοστά κρουσμάτων/θετικών σε τεστ COVID-19 ανά χώρα και περιοχή της ΕΕ, και ζητά την άμεση εφαρμογή αυτής της συντονισμένης προσέγγισης από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ειδικά την Ιρλανδία, έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις για επαγγελματικά και οικογενειακά ταξίδια, “χωρίς να ανησυχούν για ακυρώσεις πτήσεων και/ή αναποτελεσματικούς περιορισμούς καραντίνας”.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: “Είμαστε απογοητευμένοι που μειώσαμε τη χωρητικότητα του Οκτωβρίου από 50% του 2019 σε 40%. Ωστόσο, καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών επηρεάζεται από την κακή διοίκηση των ταξιδιωτικών πολιτικών COVID-19 από την κυβέρνηση, πολλοί πελάτες της Ryanair δεν μπορούν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή επείγοντες οικογενειακούς λόγους, χωρίς να υποβληθούν σε αναποτελεσματική καραντίνα 14 ημερών.

Ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμη για να λάβουμε τελικές αποφάσεις σχετικά με το χειμερινό μας πρόγραμμα (Νοέμβριος - Μάρτιος). Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις και η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων της ΕΕ για την επιστροφή των αεροπορικών ταξιδιών και την κανονική οικονομική δραστηριότητα, ενδέχεται να απαιτηθούν παρόμοιες περικοπές χωρητικότητας για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Καλούμε τον υπουργό Μεταφορών της Ιρλανδίας Eamon Ryan να εξηγήσει γιατί πάνω από δύο μήνες αργότερα δεν έχει ακόμη εφαρμόσει καμία από τις 14 συστάσεις της Task Force Αερομεταφορών που υποβλήθηκαν στην Κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου. Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί το NPHET (National Public Health Emergency Team) κράτησε την Ιρλανδία σε lockdown, όπως έγινε στη Βόρεια Κορέα από την 1η Ιουλίου, ενώ την ίδια στιγμή η Ιταλία και η Γερμανία κατήργησαν όλους τους ενδοκοινοτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Τα αεροπορικά ταξίδια εντός της ΕΕ δεν είναι το πρόβλημα και αυτές οι αναποτελεσματικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν αποτελούν λύση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top