Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Στις 825.923 οι διεθνείς αφίξεις στο Ν. Αιγαίο ως τα μέσα Σεπτεμβρίου

Τατιάνα Ρόκου - 21 Σεπτέμβριος 2020, 10:33

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport (για τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της ΥΠΑ (για το διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου), το α' 15ήμερο του τρίτου μήνα από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, έγιναν 1.340 πτήσεις, μέσω των οποίων έφθασαν 160.685 αλλοδαποί τουρίστες.


Ελάχιστοι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως κρατούν τη δυναμική που τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες επιδεικνύουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Καταγράφηκαν 160.685 διεθνείς αφίξεις μέσω 1.340 πτήσεων.

Παρά την κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο), αλλά και τον περιορισμό των μετακινήσεων σε χώρες, οι οποίες αποτελούν βασικές δεξαμενές τουρισμού (Ισραήλ), ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία των διεθνών αφίξεων στα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, δίνοντας μικρή παράταση στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport (για τα διεθνή αεροδρόμια της Ρόδου της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της ΥΠΑ (για το διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου), κατά το α’ 15ήμερο του τρίτου μήνα από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν 1.340 πτήσεις μέσω των οποίων έφθασαν 160.685 αλλοδαποί τουρίστες. 

Τα αναλυτικά στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με τον αριθμό των πτήσεων και τον αριθμό των αφιχθέντων επιβατών ανά διεθνές αεροδρόμιο κατά το διάστημα 1-15 Σεπτεμβρίου είναι τα εξής:

  • Στη Ρόδο αφίχθησαν 75.550 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 590 πτήσεων.
  • Στην Κω αφίχθησαν 44.098 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 344 πτήσεων.
  • Στη Μύκονο αφίχθησαν 19.464 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 205 πτήσεων.
  • Στη Σαντορίνη αφίχθησαν 20.241 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 189 πτήσεων.
  • Στην Κάρπαθο αφίχθησαν 1.332 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 20 πτήσεων.

Σύνολο 160.685 αλλοδαποί τουρίστες μέσω 1.340 πτήσεων από 1η έως 15 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η τουριστική αγορά από τις αρνητικές διεθνείς εξελίξεις και της επιδεινούμενης κατάστασης κυρίως σε τρίτες χώρες, οι δεξαμενές που πλέον έχουν μείνει ανοιχτές για τους προορισμούς του Ν. Αιγαίου, είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Τσεχία.

Ωστόσο, ακόμη και σε ανοιχτές αγορές προς τη χώρα μας όπως η Γερμανία, μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε πολλούς μεσογειακούς προορισμούς, το κλίμα αβεβαιότητας που προκαλούν οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι δείκτες επηρεάζει σημαντικά την διάθεση για ταξίδια, γεγονός που στρέφει ένα σημαντικό ποσοστό τουριστών σε ταξίδια εντός της χώρας τους.   

Για τον ακριβή υπολογισμό του συνολικού αριθμού επισκεπτών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top