Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Ένταξη των τουριστικών γραφείων στον β' κύκλο του 'Τουρισμός για όλους' ως παρόχων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Σεπτέμβριος 2020, 12:41

Με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο- πάροχο για να εξαργυρώσουν τα e-voucher τους οργανώνοντας τα ταξίδια τους.


Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία FedHATTA μετά την καθυστερημένη, αλλά αυτονόητη ένταξη των τουριστικών γραφείων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Τουρισμός για όλους ως παρόχων. Με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους του προγράμματος να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο-  πάροχο για να εξαργυρώσουν τα e-voucher τους οργανώνοντας τα ταξίδια τους.

Είναι μία  υπηρεσία που έλειπε από το πρόγραμμα του υπουργείου, η οποία θα βοηθήσει τους δικαιούχους να λάβουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό των διακοπών τους”, λέει η Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: “Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο ευχαριστούμε,  για πρώτη φορά αναγνωρίζει τον ρόλο των τουριστικών γραφείων, ως διοργανωτών ταξιδίων, όπως προβλέπεται στο ΠΔ 7/2018, το οποία καθορίζει τον αποκλειστικό ρόλο των τουριστικών γραφείων, τα οποία ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα στις ανάγκες των ταξιδιωτών, καθώς προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις με εμπειρία και τεχνογνωσία, και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να λείπουν από κανένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Με τον τρόπο αυτό, το νέο πρόγραμμα αναμένεται να τονώσει τόσο τον κλάδο μας, όσο και τον εσωτερικό τουρισμό και βέβαια να επεκτείνει την τουριστική περίοδο, αφού τα voucher είναι διαθέσιμα για χρήση από τους δικαιούχους έως τέλος του 2020”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top