Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Πρόβλημα στον τουρισμό των Μετεώρων από τη διακοπή της γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Σεπτέμβριος 2020, 13:01

Η αναστολή της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής λόγω των ζημιών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των περασμένων ημερών δημιούργησε πολλά προβλήματα και στις τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων, που δέχθηκαν επιπλέον ακυρώσεις κρατήσεων.


Ο εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Caposciutti Marco και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Φίλιππο Τσαλίδη, ζητώντας να λυθει το ζήτημα της διακοπής της σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

“Η σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα είναι μια γραμμή με ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση σε όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία χρησιμοποιείται και από αλλοδαπούς που επισκέπτονται τα Μετέωρα και από ημεδαπούς για λόγους εργασίας σε όλη τη Θεσσαλία”, αναφέρει ο κ. Μπουτίνας.

Η αναστολή της λειτουργίας της λόγω των ζημιών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των περασμένων ημερών δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα και στις μετακινήσεις εργαζομένων, αλλά και στις τουριστικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής των Μετεώρων, οι οποίες δέχτηκαν επιπλέον ακυρώσεις κρατήσεων. “Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επισκέπτες-τουρίστες εμπιστεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις με τον ΟΣΕ για λόγους ασφάλειας και εργονομίας”, συνεχίζει και καταλήγει: “Για τους παραπάνω λόγους και λόγω της ακύρωσης των δρομολογίων παρακαλώ όπως δρομολογήσετε λεωφορείο σε αντικατάσταση των αμαξοστοιχιών 883/590 και 885 από Καλαμπάκα μέχρι Παλαιοφάρσαλο με ενδιαμέσους σταθμούς Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες έτσι ώστε να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται επιβάτες στα υπάρχοντα αρτηριακά τρένα. Απο Καλαμπάκα, με μία μικρή αλλαγή στην ώρα εκκίνησης του 883, οπότε να ξεκινάει 08:45 και να φτάνει στον Παλαιοφάρσαλο 10:15 ώστε να δίνει στο 590(10:37) για Θεσσαλονίκη και στο 53 για (10:59) για Αθήνα. Από τον Παλαιοφάρσαλονα παίρνει επιβάτες από το 53 (10:57) Θεσσαλονίκη και από το 52(11:49) από Αθήνα και ώρα επιστροφής στην Καλαμπάκα 13:40.

Σε αντικατάσταση του 885 για Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 17:15 από Καλαμπάκα να δίνει επιβάτες για Αθήνα με το 59 (19:59) και για Θεσσαλονίκη στο 58 (20:51). Από τον Παλαιοφάρσαλο να παίρνει επιβάτες από την Αθήνα58 (20:49) και από τη Θεσσαλονίκη 59 (19:57) και ώρα επιστροφής στην Καλαμπάκα 22:30”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top