Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές για να δελεάσουν τους 'μαζεμένους' επιβάτες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Σεπτέμβριος 2020, 10:54

Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, με περισσότερο από -35% από τα επίπεδα του περασμένου έτους.


Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η η εταιρεία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικά μειωμένους ναύλους για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ταξιδιώτες.

Η ανάλυση των αεροπορικών ναύλων από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) για τους τέσσερις μεγάλους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης -Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία- αποκαλύπτει ότι τον Αύγουστο η πλειονότητα των δρομολογίων είχε τιμή -15% από αυτή που είχε την ίδια περιοδο πέρυσι.Οι πιο ελκυστικές προσφορές ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα, με περισσότερο από -35% από τα επίπεδα του περασμένου έτους. Άλλες ελκυστικές προσφορές, με έκπτωση περίπου -25%, ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ισπανία και Ιταλία, από τη Γερμανία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ολλανδία στην Ισπανία.

Ο Olivier Ponti, VP, Insights στην ForwardKeys, σχολίασε: “Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη αγορά για τις αεροπορικές εταιρείες, με τη ζήτηση να είναι μικρότερη από το 1/5 από ό,τι ήταν πέρυσι τέτοια εποχή. Οι αεροπορικές εταιρείες ανταποκρίνονται με τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, μειώνοντας τη χωρητικότητα και προσφέροντας τιμές προσφοράς για να προσελκύσουν ταξιδιώτες, χωρίς όμως να έχουν κανέναν έλεγχο πάνω στην εξέλιξη των πολιτικών κατά της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, που επηρεάζουν έντονα τις κρατήσεις. Το αποτέλεσμα των ελκυστικών τιμών θα παραμείνει επομένως περιορισμένο, ιδίως δεδομένου ότι πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι τα σχέδιά τους θα διαταραχθούν και ότι τυχόν χρήματα που δαπανώνται για αεροπορικά εισιτήρια ενδέχεται να μην επιστραφούν αμέσως, σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης τους. Η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση του κόσμου και πάλι στις πτήσεις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top