Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Το όριο των 18 ατόμων σε αρχαιολογικούς χώρους διώχνει τους επισκέπτες

Τατιάνα Ρόκου - 25 Σεπτέμβριος 2020, 11:28

Πρακτικές όπως το όριο των 18 (και 8 για την Αττική) ατόμων στους αρχαιολογικούς χώρους και ειδικά για την εξυπηρέτηση μεγάλων ομάδων τουριστών σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως στην περίπτωση της κρουαζιέρας, δε βοηθούν την τουριστική ροή.


Με όλους τους τρόπους προσπαθεί να εξηγήσει η FedHATTA “τον παραλογισμό που αντιμετωπίζει ένας τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας, αλλά και το ξένο και το ελληνικό τουριστικό γραφείο/οργανωτής των εκδρομών”.

“Την ώρα που η πληρότητα στα  τουριστικά λεωφορεία είναι 65% (περίπου 30 άτομα), η πληρότητα των αεροπλάνων 100%, των πλοίων 80%, το όριο των επισκέψεων τόσο στα μουσεία και κυρίως, στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, να παραμένει στα 18 άτομα (9 για την Αττική, περιλαμβανομένου του ξεναγού), τη στιγμή μάλιστα που γίνεται και χρήση της ασύρματης ξενάγησης, ακριβώς για να εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων”, λεει η Ομοσπονδία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, “νιώθουμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις πανικού και όχι ουσίας, ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως ο τουρισμός. Τόσες πολλές διαφορετικές πολιτικές ως προς την πληρότητα και τον συγχρωτισμό μπερδεύουν τους τουρίστες και τους ξένους επαγγελματίες και βεβαίως δεν δίνουν σαφή πολιτική αντιμετώπισης της διασποράς του ιού”.

Πρακτικές όπως το όριο των 18 (και 8 για την Αττική) ατόμων στους αρχαιολογικούς χώρους και ειδικά για την εξυπηρέτηση μεγάλων ομάδων τουριστών σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως στην περίπτωση της κρουαζιέρας, δε βοηθούν την τουριστική ροή και δημιουργούν ερωτηματικά για τη λογική και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των πολιτών.

Η FedHATTA έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στα συναρμόδια υπουργεία, να μεταβληθούν οι περιοριστικές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται στις επισκέψεις των τουριστών έτσι ώστε ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται στα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τουλάχιστον να συμβαδίζει με το ποσοστό πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων, όπως αυτό καθορίζεται κάθε φορά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top