Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Κ. Ταρασλιάς: 'Ο κορονοϊός οδηγεί στην αλλαγή στρατηγικής, προσπάθειες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Σεπτέμβριος 2020, 16:30

Η τουριστική πολιτική του Δήμου Ρόδου και όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει πλέον ως κύριο στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας, την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του τόπου για την ικανοποίηση των νέων αναγκών.


Ο αντιδημάρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Ταρασλιάς, με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020, με θέμα “Τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη”, σημειώνει σε μήνυμά του ότι η πανδημία του κορωνοϊού που σκόρπισε σε όλη τη γη, τους τελευταίους οκτώ μήνες, φόβο και θλίψη και έπληξε σημαντικά τον κλάδο του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην επιλογή ο “εορτασμός” της  φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού να έχει ως θέμα “Τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη”. “Στόχος, η φετινή διοργάνωση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου, να αναδείξει το μοναδικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην παροχή ευκαιριών εκτός των μεγάλων πόλεων και στη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και να στρέψει το ενδιαφέρον στις αγροτικές κοινότητες, τους αυτόχθονες πληθυσμούς και τους ιστορικά περιθωριοποιημένους πληθυσμούς”.

Ο κ. Ταρασλιάς επισημαίνει ότι τα καταστροφικά αποτελέσματα της πανδημίας του COVID-19 στον τομέα της φιλοξενίας με τεράστιες απώλειες στα τουριστικά έσοδα της χώρας, οδηγεί όλους τους εμπλεκομένους στον τουρισμό τοπικούς φορείς στην αλλαγή στρατηγικής και πλεύσης προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

“Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ρόδος καταβάλλει ολοένα και περισσότερο, συντονισμένες προσπάθειες να συνδέσει το όνομά της και με άλλες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως τον συνεδριακό, θρησκευτικό, οικοτουρισμό, αγροτουρισμό,  αθλητικό, ιαματικό τουρισμό και εν κατακλείδι αυτό που ονομάζουμε σήμερα εμπειρίες (experiences).

Η τουριστική πολιτική του Δήμου Ρόδου και όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει πλέον ως κύριο στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας, την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του τόπου για την ικανοποίηση των νέων αναγκών.

Η αγροτική παραγωγή, καθώς και η προώθηση των τοπικών αγαθών που παράγονται διευρύνει τις δυνατότητες προσφοράς εναλλακτικού τουρισμού και μπορεί να στηρίξει σημαντικά τη δοκιμαζόμενη οικονομία.

Η επιτυχής σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό ανοίγει νέους αναπτυξιακούς δρόμους στην περιοχή. Τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα είναι αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος, με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη”.

Και ο αντιδήμαρχος Ρόδου καταλήγει: “Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και με επίκεντρο τον αγροτικό βίο, την τοπική μας παράδοση και σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες, δίνεται η ευκαιρία αφενός της παρουσίασης και προβολής της αγροτικής ζωής της Ρόδου και των διαφόρων παραγωγικών κλάδων και αφετέρου να γνωρίσουν οι επισκέπτες του νησιού τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του νησιού, αλλά και την ντόπια γαστρονομία, τα φαγητά και τις νοστιμιές της κάθε περιοχής του νησιού, τις γεύσεις, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταυτότητα της κάθε περιοχής, την παραδοσιακή ροδίτικη διατροφή και γαστρονομία. Αυτά δηλαδή που αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά της ξεχωριστής ροδίτικης πολιτισμικής ταυτότητας και πόλο έλξης των επισκεπτών της Ρόδου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top