Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομοθεσία

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Η Ελλάδα διόρθωσε την πολιτική για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Σεπτέμβριος 2020, 09:57

Η παροχή voucher (πιστωτικού σημειώματος – κουπονιού) για ταξίδι που ακυρώθηκε, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020, είναι παράνομη, επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.


“Η χώρα μας, δυστυχώς, υποβάθμισε τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών και θαλάσσιων ταξιδιών καθώς και των ταξιδιωτών οργανωμένων ταξιδιών με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Απριλίου 2020. Η συγκεκριμένη Π.Ν.Π. έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2020 για τα θαλάσσια ταξίδια και στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 για τα αεροπορικά και τα οργανωμένα ταξίδια”, σημειώνει σε ενημέρωσή του το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

Χάρη στις προσπάθειες της BEUC–Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών, μελών της BEUC όπως το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 13 Μαΐου 2020 δημοσίευσε σύσταση προς τα κράτη-μέλη, ζητώντας τους να διατηρήσουν το δικαίωμα των ταξιδιωτών στην αποζημίωση, για ταξίδια που ακυρώνονται λόγω του COVID-19 και πρότεινε να είναι στην ευχέρεια των καταναλωτών η αποδοχή των κουπονιών (vouchers).

“Η Ελληνική Κυβέρνηση άφησε να περάσει όλο το καλοκαίρι και στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε ότι η Π.Ν.Π. του Απριλίου έπαψε να ισχύει, στις 31 Αυγούστου 2020, για θαλάσσια, αεροπορικά και οργανωμένα ταξίδια.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η παροχή voucher (πιστωτικού σημειώματος – κουπονιού) για ταξίδι που ακυρώθηκε, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020, είναι παράνομη. Πρέπει να απαιτούμε τα χρήματά μας πίσω!” τονίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top