Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

'Greece.Always Epic', το νέο βίντεο του ΕΟΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 28 Σεπτέμβριος 2020, 10:36

'Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων του τουρισμού είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας' δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.


“Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει φέτος με την μεγαλύτερη κρίση, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει σε δεινή θέση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, έχει θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως ενώ χώρες- διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, απώλεσαν φέτος ένα μεγάλομέρος του πιο δυναμικού κλάδου της οικονομικής τους δραστηριότητας”, αναφέρει ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

“Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές περιβάλλον καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει η μηχανή της ελληνικής τουριστικής μας βιομηχανίας, με την ασφάλεια στο επίκεντρο. Διαμορφώσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόσαμε λειτουργικές διαδικασίες σε όλη την αλυσίδα του τουρισμού, για πρώτη φορά, με αξιοσημείωτη επιτυχία κάτι που αναγνωρίζεται από επισκέπτες μας και διεθνείς παράγοντες του τουρισμού. Με μία νέα εθνική συλλογικότητα καταφέραμε πράγματα που δεν ήταν καθόλου αυτονόητα και για τα οποία όλοι δούλεψαν προκειμένου να γίνουν πράξη: κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και συλλογικοί φορείς του τουρισμού μας. Φέτος χάσαμε πολλά. Καταφέραμε όμως να κερδίσουμε σε προσαρμοστικότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό, στοιχεία τα οποία μας κράτησαν όρθιους φέτος αλλά θαστηρίξουν και την προσπάθεια ανάκαμψης το 2021”.

Ο κ. Φραγκάης επισημαίνει ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με δύο βασικές προκλήσεις:

  • την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων του κλάδου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και
  • την ευκαιρία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην εξαιρετικά κρίσιμη νέα χρονιά.

“Ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται πολύ ισχυρούς κλυδωνισμούς αλλά είναι χτισμένος σε στέρεες βάσεις και θα αντέξει. Με πολλή δουλειά, σχέδιο και σύμπνοια θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να βγούμε στο ξέφωτο ξανά”.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, παρά τη δύσκολη συγκυρία, τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη φορέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προβάλλοντας το video “Greece. Always Epic” καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις οθόνες:

  • του  Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”
  • των σταθμών του Μετρό Αθηνών και
  • των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου




|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top