Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η κυβέρνηση διαφήμισε με απερίσκεπτο τρόπο την επιτυχία της πρώτης φάσης της πανδημίας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Σεπτέμβριος 2020, 12:20

Σύμφωνα με το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., είναι αναγκαιότητα να γίνονται τεστ και να οργανωθεί καλύτερα η αντιμετώπιση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, ώστε να διασφαλιστεί το καλό όνομα της χώρας και να υπάρχει η ασφάλεια του υγειονομικού ελέγχου της κατάστασης.


Σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020, το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. υπογραμμίζει ότι “η παγκόσμια ημέρα τουρισμού έχει φέτος μια ιδιαίτερη σημασία αφού τη χρονιά αυτή έγινε το αδιανόητο: σταμάτησε ο τουρισμός. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βιώνουν μια δυσάρεστη αλλαγή στα ταξίδια κάθε είδους, στις μετακινήσεις, στην επικοινωνία και τις κοινωνικές συναναστροφές που ο τουρισμός συνεπάγεται.

Ενώ στις περισσότερες χώρες, οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται κάθε είδους δημοσιονομική δυνατότητα για να στηρίξουν τον τουριστικό τομέα που παράγει σοβαρό ποσοστό του ΑΕΠ, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει κυρίως διακοπές.

Η κυβέρνηση διαφήμισε με σπάταλο και απερίσκεπτο τρόπο την επιτυχία της πρώτης φάσης της πανδημίας και άνοιξε τις πύλες εισόδου της χώρας χωρίς ενιαίους, αυστηρούς  κανόνες, με παλινδρομήσεις και συνεχή λανθασμένα μηνύματα προς τους επισκέπτες, με ενδεικτικά μόνο τεστ, χωρίς πραγματική ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, με γεμάτα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (από πλοία και αεροπλάνα μέχρι λεωφορεία και μετρό), με αλλοπρόσαλλους κανόνες που ισχύουν για κάποιους, αλλά όχι για όλους.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για τους επιχειρηματίες και για τους όλους τους εργαζομένους του τουρισμού, αλλά επηρεάζει επίσης και τους τομείς του εφοδιασμού και της εστίασης. Είναι ανάγκη να στηριχθούν όλοι οι τομείς που επηρεάζονται ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Είναι αναγκαιότητα να γίνονται τεστ και να οργανωθεί καλύτερα η αντιμετώπιση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, ώστε να διασφαλιστεί το καλό όνομα της χώρας και να υπάρχει η ασφάλεια του υγειονομικού ελέγχου της κατάστασης. Ουσιώδες επίσης είναι να συνεχιστεί η τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέποντας την επιδημία ως ευκαιρία επέλεξε να δώσει την προβολή σε ιδιώτες αντί να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχοντες πόροι στον ΕΟΤ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, μέσω του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων στο χώρο του τουρισμού. Όσο διαρκεί η πανδημία η τομεάρχης Τουρισμού, ο αναπλ. τομεάρχης και το Τμήμα Τουρισμού, βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους φορείς και τα σωματεία του χώρου, με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των αιτημάτων τους, που ως αξιωματική αντιπολίτευση έχουμε χρέος προς αυτούς και τις οικογένειες τους να πράξουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, ως αυριανή κυβέρνηση, μέσα από ένα κοστολογημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δεσμεύεται να δώσει μια νέα πνοή στον κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής οικονομίας. Το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας συνδέεται άμεσα με ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που οι νέες συνθήκες απαιτούν. Τόσο το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι II’ όσο και τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προσφάτως στην ΔΕΘ, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top