Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού στο 'Mein Schiff' που βρίσκεται στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 28 Σεπτέμβριος 2020, 11:51

Το κρουαζιερόπλοιο της TUI Cruises είναι το πρώτο που ξεκίνησε και πάλι δρομολόγια στην Ελλάδα.


Επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τη Μήλο όπου βρίσκεται, το κρουαζιερόπλοιο “Mein Shiff 6” της TUI Cruises, με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, πραγματοποιεί την την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με το CretaLive, αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν και τα οποία σήμαναν συναγερμό. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου. Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς - Κέρκυρα.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Το “Mein Shiff 6” θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην COVID-19, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top