Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τουρισμός του αύριο: Η περίπτωση της Ελλάδας
Σεμινάρια

Ο τουρισμός του αύριο: Η περίπτωση της Ελλάδας

Το webinar ήταν μέρος των δράσεων της ECTAA στα πλαίσια της συμφωνίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την προβολή της Ελλάδας ως Προτιμώμενο Προορισμό για το β' εξάμηνο του 2020, με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού της Ελλάδας από τις παραδοσιακές (και μεγαλύτερες) τουριστικές αγορές της χώρας μας.

Webinar για τον ελληνικό τουρισμό διοργανώθηκε από την ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations) με θέμα “Ο Τουρισμός του Αύριο: Η περίπτωση της Ελλάδας”, στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευρωπαϊκών τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων.

Το webinar ήταν μέρος των δράσεων της ECTAA στα πλαίσια της συμφωνίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την προβολή της Ελλάδας ως Προτιμώμενο Προορισμό για το β’ εξάμηνο του 2020, με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού της Ελλάδας από τις παραδοσιακές (και μεγαλύτερες) τουριστικές αγορές της χώρας μας.

Την άποψή τους κλήθηκαν να καταθέσουν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, η Frida Polyak (Research Analyst, Euromonitor International), o Oliver Zahn (CEO, Olimar Reisen), ο Kerry Anastassiadis (Senior Advisor Institutional and Marine Affairs, MSC Cruises), η Claire Jenkins (Head of Sustainability, ABTA), η Christina Nunez (Managing Director, NECSTouR), ενώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσώπησε η κα Άννα Αθανασοπούλου (Head of Unit DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs). To webinar συντόνισε ο Jurgen Bachmann (Secretary General, SETO), ενώ παρέμβαση έκανε ο κ. Μάριος Καμμένος (αντιπρόεδρος ΗΑΤΤΑ, ταμίας ECTAA).

Κατα τη διάρκεια του webinar παρουσιάστηκε η πρόσφατη έρευνα της Euromonitor International για τη συμπεριφορά των καταναλωτών στην περίοδο του COVID-19, καθώς και οι προοπτικές που παρουσιάζονται για την ταχύτερη ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς. Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία του ελληνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ οι υπόλοιποι ομιλητές ανέλυσαν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος στην μετά COVID-19 εποχή.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους του οργανωμένου τουρισμού και της κρουαζιέρας, ενώ αναγνωρίστηκε και αναλύθηκε η σημασία της ανάπτυξης του τουρισμού μέσω πολιτικών που στοχεύουν στην αειφορία και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Η κα Αθανασοπούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική που αναμένεται να υλοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κύριο στόχο την ανάπτυξη ενός ανθεκτικού τουριστικού κλάδου με βάση τους πιο πάνω στόχους.

Ο κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) χαιρέτισε την παραπάνω δράση και τις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την όσο το δυνατό ταχύτερη ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και την προώθηση της χώρας μας μέσω της ECTAA, στην οποία ο ΗΑΤΤΑ είναι μέλος και εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024