Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΠιθανώς λανθασμένος ο συναγερμός στο Mein Schiff 6, λέει η TUI Cruises
Κρουαζιέρα

Πιθανώς λανθασμένος ο συναγερμός στο Mein Schiff 6, λέει η TUI Cruises

Μόλις οι ελληνικές αρχές δώσουν την έγκρισή τους, η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα. Όλες οι εκδρομές των επισκεπτών που ήταν δρομολογημένες για σήμερα στον Πειραιά επαναπρογραμματίζονται και μεταφέρονται για αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

“Τα 12 ασαφή θετικά κρούσματα COVID-19 του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, τα οποία καταγράφηκαν εχθές έπειτα από ελέγχους ρουτίνας, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά απο δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises, καθώς και από τις ελληνικές αρχές. Ένας τρίτος έλεγχος PCR, ο οποίος διενεργήθηκε από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να επιβεβαιώσει εκ νέου τα παραπάνω δεδομένα. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται εντός της ημέρας”. Αυτά αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η TUI Cruises.

Όλο το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έχει ακολουθήσει αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω τη πανδημίας καθόλη τη διάρκεια των 14 ημερών και κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Ως προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες για την επανέναρξη της κρουαζιέρας, οι οποίες έχουν συντονιστεί με τις ελληνικές αρχές, τα 12 εν λόγω μέλη του πληρώματος έχουν απομονωθεί από τη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για 24 μέλη του πληρώματος της 1η ομάδας επαφής, τα οποία υποβλήθηκαν άμεσα σε ελέγχους αντισωμάτων από τις ελληνικές αρχές, με όλα τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αρνητικά. Μέχρι να είναι διαθέσιμα τα τελικά αποτελέσματα, το εν λόγω πλήρωμα θα παραμείνει σε απομόνωση.

Χάρη στα εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και τους αυστηρούς κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης επί του πλοίου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το υπόλοιπο πλήρωμα. Δεδομένου ότι κανένας επισκέπτης δεν έχει επηρεαστεί με κάποιο τρόπο από το γεγονός ή δεν ανήκει στην 1η ομάδα επαφής, δεν απαιτούνται σχετικοί έλεγχοι. Μόλις οι ελληνικές αρχές δώσουν την έγκρισή τους, η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα. Εν συνεχεία, όλες οι εκδρομές των επισκεπτών που ήταν δρομολογημένες για σήμερα στον Πειραιά επαναπρογραμματίζονται και μεταφέρονται για αύριο, Τετάρτη”.

Το Mein Schiff 6 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η κρουαζιέρα ξεκίνησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024