Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η Kuoni ανακοινώνει κλείσιμο καταστημάτων στη Βρετανία

Τατιάνα Ρόκου - 30 Σεπτέμβριος 2020, 12:27

Η Kuoni λέει ότι ο εξορθολογισμός των καταστημάτων δε θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.


Η Kuoni βρίσκεται σε διαδικασία βελτιστοποίησης του δικτύου των καταστημάτων της στη Βρετανία, σε εθνικό επίπεδο, μετά από μια στρατηγική επιχειρηματική ανασκόπηση και πρόσφατες διαβουλεύσεις με το προσωπικό της. Η εταιρεία δήλωσε ότι το μέγεθος του δικτύου των καταστημάτων είναι υπό εξέταση, στα σχέδια αναδιοργάνωσής της.

Οι μισθώσεις σε πολλά καταστήματα “high street” της Kuoni λήγουν σύντομα και αυτά τα καταστήματα θα κλείσουν, συμπεριλαμβανομένων των Lakeside, Bromley, Leeds, Windsor, Kingston, Stratford, Canterbury και Glasgow Η Kuoni ανέφερε ότι το κατάστημα London City είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλο λιανοπωλητή νωρίτερα μέσα στο 2020.

Παράγοντες για την αλλαγή αυτή ήταν η μείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης, που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, η εξελισσόμενη συμπεριφορά των αγορών και η ανάπτυξη εφαρμογών βίντεο για τον προγραμματισμό διακοπών στο διαδίκτυο.

Η Kuoni λέει ότι ο εξορθολογισμός των καταστημάτων δε θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας. “Το άμεσο σχέδιό μας είναι ότι όλο το προσωπικό θα παραμείνει μαζί μας δουλεύοντας από το σπίτι στο εικονικό τηλεφωνικό μας κέντρο, που λειτουργεί καλά”, δήλωσε ο Derek Jones, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Kuoni, DER Touristik UK. “Περιττό να πούμε ότι εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε ένα πολύ αβέβαιο εμπορικό περιβάλλον, επομένως θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τη στρατηγική της λιανικής μας, με σκοπό να καταστήσουμε τη μάρκα Kuoni κατάλληλη για το μέλλον”.

Η Kuoni πρόκειται να ανοίξει σταδιακά 20 “high street” καταστήματά της μέσα στους επόμενους μήνες. Στις 3 Νοεμβρίου, η Kuoni σκοπεύει να επαναλειτουγήσει εκ νέου τα καταστήματα John Lewis σε Cardiff, Chelmsford, Reading και Southampton, καθώς και άλλα καταστήματα αργότερα. Ωστόσο, επτά καταστήματα John Lewis σε Newcastle, Oxford, Leeds, Cheadle, White City, Trafford και Welwyn δε θα ανοίξουν ξανά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top