Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Μ. Κόνσολας: 'Η Σχολή Ξεναγών στην Κέρκυρα βάζει το νησί στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης'

Τατιάνα Ρόκου - 01 Οκτώβριος 2020, 09:22

Τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο θεσμικά και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά στον τουρισμό.


Το κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για να στεγαστεί η Σχολή Ξεναγών, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συνοδευόμενος από την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου, κα Σταυρούλα Μηλιάκου, τη δήμαρχο Κέρκυρας, κα Μερόπη Υδραίου, τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Στέφανο Γκίκα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Πάνο Βαρούχα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού και η υπηρεσιακή γραμματέας ξεναγήθηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολής και επεσήμαναν ότι με την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, το νησί μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Στη Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει ανάμεσα στους υποψήφιους σπουδαστές.

Όπως δήλωσε ο κ. Κόνσολας, “στις νέες Σχολές Ξεναγών θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί στην  τουριστική αγορά, ενώ ενισχύεται η επαγγελματική ταυτότητα των ξεναγών. Προχωράμε σε ένα ευρύ κύκλο αλλαγών στην τουριστική εκπαίδευση με μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Θέλουμε να μετατρέψουμε την τουριστική εκπαίδευση σε προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό. Να είναι ένα βήμα μπροστά από τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον τουρισμό, να είναι συνδεδεμένη με τις ανάγκες της αγοράς, να αναδεικνύει τα στελέχη του αύριο”.Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού Τουρισμού στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο, την αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κα Χριστίνα Μπενέκη, την αντιπρόεδρο του τμήματος τουρισμού, κα Κάτια Κερμανίδου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δημήτρη Μεταλληνό, ενώ συμμετείχαν και η κα Μηλιάκου, καθώς και ο κ. Γκίκας.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας και συμφωνήθηκε η αμοιβαία συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο θεσμικά και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά στον τουρισμό, ώστε να αποκτήσει η Σχολή Ξεναγών στην Κέρκυρα τη δυναμική που της αρμόζει στον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top