Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤετράωρες στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου
Αερομεταφορές

Τετράωρες στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου

Οι ελεγκτές ζητούν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους και την αποδοχή των προτάσεών τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν, στο υποβληθέν υπόμνημά τους στο σχέδιο νόμου για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε στάσεις εργασίας κατέρχονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου από τις 08.00 έως τις 12.00. Οι ελεγκτές ζητούν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους και την αποδοχή των προτάσεών τους, όπως αυτές διατυπώθηκαν, στο υποβληθέν υπόμνημά τους στο σχέδιο νόμου για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Ένωση Ελεγκτών Ενάεριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) επισημαίνει ότι για πρώτη φορά εδώ και 21 χρόνια δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα στο σύνολο των εργαζομένων της ΥΠΑ, τα οποία προέρχονται και αποδίδονται από το Eurocontrol χωρίς να επιβαρύνεται ο Ελληνας φορολογούμενος, παρ’όλο που εγκαίρως είχαν κατατεθεί στο υπουργείο προτάσεις για στήριξη της αεροναυτιλίας μέσω των αποθεματικών της, όπως επισημαίνουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΕΚΕ, το νομοσχέδιο για την ΑΠΑ αφήνει ανοικτά σοβαρά θεσμικά ζητήματα καθώς προβλέπεται ότι “το σχέδιο επιδόσεων της ΥΠΑ θα καταρτίζεται και θα υποβάλλεται προς έγκριση από την ΑΠΑ χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή της ΥΠΑ στην κατάρτιση και σύνταξή του κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών”.

Προσθέτουν επίσης ότι “στο άρθρο 43 τίθεται υπό αίρεση το σύνολο των αποζημιώσεων που δεν επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο, στερώντας ταυτόχρονα φορολογικά έσοδα από το κράτος”.

Πιο αναλυτικά:
“Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις που προκύπτουν από το υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου, ενημερώνουν για τα κάτωθι:
1. Έχουν κατατεθεί έγκαιρα οι προτάσεις των Ελεγκτών, ως άμεσα εμπλεκομένων, δίχως θετική ανταπόκριση μέχρι σήμερα, αφήνοντας ανοικτά σοβαρά θεσμικά ζητήματα όπως:

  • Σύμφωνα με τον σχέδιο νόμου, το Σχέδιο Επιδόσεων (Performance Plan) του Παρόχου Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας (ΥΠΑ) θα καταρτίζεται και θα υποβάλλεται προς έγκριση από μια Εποπτική Υπηρεσία (ΑΠΑ), χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή της ΥΠΑ στην κατάρτιση και σύνταξή του, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.
  • Στο άρθρο 43 του σχεδίου νόμου τίθεται υπό αίρεση το σύνολο των αποζημιώσεων των άρθρων 34 και 34 α του ν.2682/1999, αποζημιώσεων που δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, στερώντας ταυτόχρονα φορολογικά έσοδα από το κράτος.

2. Η προτροπή μας για στήριξη του Παρόχου Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και προάσπιση της βιωσιμότητάς του δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως, χωρίς καμία προειδοποίηση, διαπιστώσαμε ότι αποφασίστηκε η μη καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024