Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Εντός του 2021 θα υπάρξει ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Οκτώβριος 2020, 14:00

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνης Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο α' τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά 'εργαλεία' εξαιτίας κάποιων περιορισμών, επιδεικνύοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.


Εποικοδομητική και άκρως ουσιαστική ήταν η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) κ. Παναγιώτη Τοκούζη, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα για τα προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως εντός του 2021 θα υπάρξει ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά “εργαλεία” εξαιτίας κάποιων περιορισμών, επιδεικνύοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.

Η νέα προγραμματισμένη συνάντηση, είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, αποδεικνύοντας από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη διάθεση για εξεύρεση λύσεων στο κρίσιμο για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων θέμα της ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης. “Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνουν περίσσια βούληση για τη θέσπιση αναπτυξιακού προγράμματος αποκλειστικά για επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες σήμερα υποφέρουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19”, είπε ο κ. Τοκούζης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top