Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θεματικά πάρκα

Η Walt Disney απολύει 28.000 εργαζομένους στα θεματικά της πάρκα

Τατιάνα Ρόκου - 02 Οκτώβριος 2020, 12:00

Η Disney κατέγραψε 4,72 δισ. δολ. ζημία το β' τρίμηνο του 2020. Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατ. δολ.


Η διοίκηση του κολοσσού Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις 28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου τα 2/3 των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

 Η απόφαση οφείλεται στον παρατεταμένο αντίκτυπο της πανδημίας στον κύκλο εργασιών της και στην αβεβαιότητα για τη διάρκεια που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μια απόφαση αυτού του μεγέθους δεν είναι εύκολη”, δήλωσε ο Josh D’Amaro, επικεφαλής των θεματικών πάρκων της Disney. “Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα διαχείρισής μας έχει εργαστεί ακούραστα για να αποφύγει να μην αποκόψει κανέναν από την εταιρεία. Έχουμε μειώσει τα έξοδα, αναστείλαμε έργα κεφαλαίου, θέσαμε σε υποχρεωτική αργία τα μέλη του cast, ενώ εξακολουθούσαμε να καταβάλλουμε οικονομικές παροχές και τροποποιήσαμε τις λειτουργίες μας για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Ωστόσο, απλώς δεν μπορούμε να παραμείνουμε υπεύθυνα με πλήρες προσωπικό, ενώ λειτουργούμε με τόσο περιορισμένη χωρητικότητα”.

Τα θεματικά πάρκα της Disney σε Φλόριντα, Παρίσι, Σαγκάη, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ έχουν ξανανοίξει με περιορισμένη χωρητικότητα, αλλά και τα δύο πάρκα της στην καλιφόρνια παραμένουν κλειστά, καθώς η κομητεία Orange, “πατρίδα” της Disneyland, βρίσκεται σε καθεστώς τοπικών υγιονομικών περιορισμών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top