Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Walt Disney απολύει 28.000 εργαζομένους στα θεματικά της πάρκα
Θεματικά πάρκα

Η Walt Disney απολύει 28.000 εργαζομένους στα θεματικά της πάρκα

Η Disney κατέγραψε 4,72 δισ. δολ. ζημία το β' τρίμηνο του 2020. Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατ. δολ.

Η διοίκηση του κολοσσού Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις 28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου τα 2/3 των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

 Η απόφαση οφείλεται στον παρατεταμένο αντίκτυπο της πανδημίας στον κύκλο εργασιών της και στην αβεβαιότητα για τη διάρκεια που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μια απόφαση αυτού του μεγέθους δεν είναι εύκολη”, δήλωσε ο Josh D’Amaro, επικεφαλής των θεματικών πάρκων της Disney. “Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα διαχείρισής μας έχει εργαστεί ακούραστα για να αποφύγει να μην αποκόψει κανέναν από την εταιρεία. Έχουμε μειώσει τα έξοδα, αναστείλαμε έργα κεφαλαίου, θέσαμε σε υποχρεωτική αργία τα μέλη του cast, ενώ εξακολουθούσαμε να καταβάλλουμε οικονομικές παροχές και τροποποιήσαμε τις λειτουργίες μας για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Ωστόσο, απλώς δεν μπορούμε να παραμείνουμε υπεύθυνα με πλήρες προσωπικό, ενώ λειτουργούμε με τόσο περιορισμένη χωρητικότητα”.

Τα θεματικά πάρκα της Disney σε Φλόριντα, Παρίσι, Σαγκάη, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ έχουν ξανανοίξει με περιορισμένη χωρητικότητα, αλλά και τα δύο πάρκα της στην καλιφόρνια παραμένουν κλειστά, καθώς η κομητεία Orange, “πατρίδα” της Disneyland, βρίσκεται σε καθεστώς τοπικών υγιονομικών περιορισμών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024