Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO επεξεργάζεται τη διοργάνωση 'υβριδικής' Philoxenia
Εκθέσεις

Η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO επεξεργάζεται τη διοργάνωση 'υβριδικής' Philoxenia

Σ’αυτό το εγχείρημα η εταιρεία σκέφτεται να εντάξει και θέματα κρίσιμα για τον τουρισμό, που όμως δεν αφορούν αμιγώς το τουριστικό προϊόν, αλλά και άλλες παραμέτρους που το επηρεάζουν, από τον κλάδο των μεταφορών, της δημόσιας υγείας, τη χωροταξία κ.ά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκου Ποζρικίδη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι διοργανωτές της Philoxenia εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνει κάτι αντίστοιχο με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή “ένα συνεδριακό γεγονός υβριδικού χαρακτήρα που θα μελετήσει και θα αναδείξει όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο του τουρισμού, με έμφαση τα νέα δεδομένα που σχηματίστηκαν λόγω της πανδημίας”.

Όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης, “σ’αυτό το εγχείρημα σκεφτόμαστε να εντάξουμε, επίσης, θέματα κρίσιμα για τον τουρισμό που όμως δεν αφορούν αμιγώς το τουριστικό προϊόν, αλλά και άλλες παραμέτρους που το επηρεάζουν, από τον κλάδο των μεταφορών, της δημόσιας υγείας, τη χωροταξία κ.ά.“.

Όπως ανέφερε, η τουριστική έκθεση Philoxenia είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χώρο και δη στη Βόρεια Ελλάδα. “Θέλουμε να γίνει, διότι εκτός από τη χρησιμότητά της, δημιουργεί κι ένα κλίμα αισιοδοξίας, απαραίτητο για τον τόσο ‘χτυπημένο’ κόσμο του τουρισμού, που χρειάζεται να καταβάλει υπέρμετρη προσπάθεια για την επανεκκίνηση”.

Σύμφωνα με το το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το 2019 στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 540 και υπήρξαν συμμετοχές από 21 χώρες και εκπροσώπηση από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Περιφέρειες και δήμοι έδωσαν δυναμικό “παρών”, συμμετείχαν περίπου 142 hosted buyers και σημειώθηκαν περίπου 4.300 προγραμματισμένες συναντήσεις και δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024