Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO επεξεργάζεται τη διοργάνωση 'υβριδικής' Philoxenia

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Οκτώβριος 2020, 13:43

Σ’αυτό το εγχείρημα η εταιρεία σκέφτεται να εντάξει και θέματα κρίσιμα για τον τουρισμό, που όμως δεν αφορούν αμιγώς το τουριστικό προϊόν, αλλά και άλλες παραμέτρους που το επηρεάζουν, από τον κλάδο των μεταφορών, της δημόσιας υγείας, τη χωροταξία κ.ά.


Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκου Ποζρικίδη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι διοργανωτές της Philoxenia εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνει κάτι αντίστοιχο με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλαδή “ένα συνεδριακό γεγονός υβριδικού χαρακτήρα που θα μελετήσει και θα αναδείξει όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο του τουρισμού, με έμφαση τα νέα δεδομένα που σχηματίστηκαν λόγω της πανδημίας”.

Όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης, “σ’αυτό το εγχείρημα σκεφτόμαστε να εντάξουμε, επίσης, θέματα κρίσιμα για τον τουρισμό που όμως δεν αφορούν αμιγώς το τουριστικό προϊόν, αλλά και άλλες παραμέτρους που το επηρεάζουν, από τον κλάδο των μεταφορών, της δημόσιας υγείας, τη χωροταξία κ.ά.”.

Όπως ανέφερε, η τουριστική έκθεση Philoxenia είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο χώρο και δη στη Βόρεια Ελλάδα. “Θέλουμε να γίνει, διότι εκτός από τη χρησιμότητά της, δημιουργεί κι ένα κλίμα αισιοδοξίας, απαραίτητο για τον τόσο ‘χτυπημένο’ κόσμο του τουρισμού, που χρειάζεται να καταβάλει υπέρμετρη προσπάθεια για την επανεκκίνηση”.

Σύμφωνα με το το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το 2019 στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 540 και υπήρξαν συμμετοχές από 21 χώρες και εκπροσώπηση από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Περιφέρειες και δήμοι έδωσαν δυναμικό “παρών”, συμμετείχαν περίπου 142 hosted buyers και σημειώθηκαν περίπου 4.300 προγραμματισμένες συναντήσεις και δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top