Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε απόγνωση οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Καλαμπάκας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Απρίλιος 2002, 00:00

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Καταστηματαρχών Ειδών Λαϊκής Τέχνης της περιοχής της Καλαμπάκα<.>ς προς το<...>

νομάρχη Τρικάλων και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητά την παρέμβασή τους τονίζοντας τη δυσάρεστη θέση που έχουν επέλθει οι επαγγελματίες της περιοχής από την καταστροφή της τουριστικής αγοράς της πόλης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ‘Το δ.σ. του Σωματείου μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας μεταφέρει την απόγνωση και αγανάκτηση των μελών του και του εμπορικού κόσμου για την επί σειρά ετών συνεχιζόμενη και διογκούμενη καταστροφή της τουριστικής αγοράς της πόλης μας. Είναι γνωστό ότι για την ευρύτερη περιοχή του νομού μας αλλά ιδιαιτέρως για την πόλη της Καλαμπάκας, ο τουρισμός αποτελεί αν όχι τη μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες πηγές άντλησης οικονομικών πόρων και συμβάλλει κατά μεγάλο ποσοστό στην οικονομική και κατ΄ επέκταση, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι προφανές αλλά και παράδοξο, οι ιερές μονές των Μετεώρων να δέχονται ημερησίως 2.000-3.000 ξένους επισκέπτες και τους μήνες αιχμής να φτάνουν τους 5.000-10.000 και η αγορά της Καλαμπάκας να έχει την όψη νεκρής πολιτείας. Τα τεράστια παρατουριστικά κυκλώματα (κάθε είδους υπηρεσία που προσφέρεται στους τουρίστες όπως φαγητό, παγωτό, καφές, είδη λαϊκής τέχνης κλπ) δρουν ανενόχλητα στον ιερό χώρο των Μετεώρων με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι επισκέπτες εκτός πόλεων και να ωφελούνται μόνο λίγοι και ο εμπορικός κόσμος της Καλαμπάκας να ζει τον μαρασμό και την απελπισία.»

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της άσχημης αυτής κατάστασης, το δ.σ. του Σωματείου προτείνει, ως το πρώτο μέτρο που πρέπει να ληφθεί, την ίδρυση Τουριστικής Αστυνομίας που να εδρεύει στην Καλαμπάκα και να έχει την ευθύνη της τουριστικής περιοχής Περτουλίου - Ασπροποτάμου. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και σε προσεχές Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top