Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Ξενοδοχείο στην Ταϊλάδη μήνυσε πελάτη για αρνητική κριτική στο TripΑdvisor

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Οκτώβριος 2020, 11:02

Ο εν λόγω επισκέπτης απογοητεύτηκε από την υποδοχή που του επιφύλαξαν, χαρακτηρίζοντας τη, στο σχόλιο που άφησε, ως 'ψυχρή, σα να μην ήθελαν να βλέπουν εκεί κανέναν'. Τώρα κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης μέχρι δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.


Όταν λαμβάνεις μία κριτική που μπορεί να θεωρηθεί “ύποπτη”, τότε, ιδιαίτερα αν η  νομοθεσία της χώρας το ευνοεί, μπορείς να κινηθείς νομικά εναντίον αυτού που σε δυσφήμισε… Όπως αναφέρει το Marketing Tips, αυτό ακριβώς έπραξε το Sea View Resort στο νησί Koh Chang της Ταϊλάνδης (διάσημο για τις ειδυλλιακές παραλίες και τα τιρκουάζ νερά του), το οποίο άσκησε δίωξη σε βάρος ενός Αμερικανού, του Wesley Barnes, ο οποίος ανάρτησε επικριτικό σχόλιο στο TripΑdvisor.

“Ο ιδιοκτήτης του The Sea View Resort κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δημοσίευσε ‘άδικα σχόλια’ για το ξενοδοχείo του στο Tripadvisor”, είπε ο Thanapon Taemsara της Αστυνομίας του Koh Chang στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εν λόγω επισκέπτης απογοητεύτηκε από την υποδοχή που του επιφύλαξαν, χαρακτηρίζοντας τη, στο σχόλιο που άφησε, ως “ψυχρή, σα να μην ήθελαν να βλέπουν εκεί κανέναν”.

Προφανώς δεν γνώριζε ότι η νομοθεσία στην Ταϊλάνδη για συκοφαντική δυσφήμηση είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Αν ο Barnes, που είναι κάτοικος Ταϊλάνδης, κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης μέχρι δύο χρόνια, μαζί με πρόστιμο 200.000 baht (6.300 δολ.). Τέθηκε υπό κράτηση και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Το ξενοδοχείο τον μήνυσε επειδή διατείνεται ότι “έπληξε τη φήμη του” και επειδή ήρθε σε ρήξη με το προσωπικό, καθώς αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο που του επιβλήθηκε επειδή έφερε αλκοόλ στο ξενοδοχείο. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω τουρίστας έχει γράψει διάφορες κριτικές σε διάφορα sites τις τελευταίες εβδομάδες. Σε μία από αυτές κατηγόρησε το ξενοδοχείο για “modern day slavery” (σύγχρονη δουλεία), σχόλιο το οποίο αποσύρθηκε μετά από μία εβδομάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top