Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑμερικανική Κυβέρνηση: Η μάσκα προσώπου δεν είναι απαραίτητη στα αεροπορικά ταξίδια
Αερομεταφορές

Αμερικανική Κυβέρνηση: Η μάσκα προσώπου δεν είναι απαραίτητη στα αεροπορικά ταξίδια

Άρνηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ να εκδόσει ένα συνολικό κανονιστικό πλαίσιο για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις πτήσεις.

Τον Αύγουστο, ο οργανισμός για τα δικαιώματα των καταναλωτών “Flyers Rights” ζήτησε από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (Department of Transportation) να απαιτήσει τις μάσκες προσώπου στις πτήσεις, υποστηρίζοντας ότι “παραχώρησαν αδικαιολόγητα και παράνομα τη δικαιοδοσία” στις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να καθορίζουν αυτά ποια θεωρούν την καλύτερη προσέγγιση για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Το DOT απάντησε, αρνούμενο να δώσει σαφείς οδηγίες για τη χρήση μασκών και θεωρεί ότι επειδή οι μάσκες απαιτούνται σχεδόν καθολικά για τα αεροπορικά ταξίδια “δε χρειάζονται πλέον κανονισμοί σχετικοί με αυτές”.

Αυτήν τη στιγμή η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ και από αεροδρόμια που εξυπηρετούν τους περισσότερους επιβάτες.

Ο πρόεδρος του οργανισμού για τα δικαιώματα των επιβατών Flyers Rights, Paul Hudson, εξέδωσε απάντηση στην άρνηση του Υπουργείου Μεταφορών (Department of Transportation – DOT) των ΗΠΑ να εκδώσει ένα ομοσπονδιακό κανονιστικό πλαίσιο για τη χρήση μάσκας, καθώς ο γενικός σύμβουλος του DOT, Steven Bradbury, υπέγραψε επιστολή, στην οποία αρνείται την αίτηση της Flyers Rights για λήψη καθολικής απόφασης για το θέμα:

Το γράμμα του Paul Hudson αναφέρει:

“Κε Bradbury,

Αυτή η φρικτή απόφαση αναμφίβολα θα ενθαρρύνει τις κακές αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να μην επιβάλλουν την κάλυψη προσώπου ή την κοινωνική απόσταση και να συνεχίσουν να πράττουν ως έχει.

Δύο πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα αεροπορικά ταξίδια χωρίς μάσκα οδήγησαν στη διάδοση του COVID-19 σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Επίσης, η κατάπνιξη από μέρους του υπουργείου των δημόσιων σχολίων για αιτήσεις υπέρ της χρήσης μάσκας έχει διαλύσει τη σημαντική προστασία που υπήρχε από αυθαίρετες και ιδιότροπες αποφάσεις από επίσημους φορείς.

Την ίδια στιγμή που προφανώς γράφτηκε αυτή η απόφαση, ο Πρόεδρος, η Πρώτη Κυρία και άλλα 7-9 άτομα έχουν βγει θετικά μετά πρόσφατα αεροπορικά ταξίδια. Ο Πρόεδρος ήδη νοσηλεύτηκε.

Έχω πετάξει πρόσφατα με την Delta σε πτήσεις διάρκειας 3-6 ωρών. Ενώ όλοι φορούσαν μάσκες στην επιβίβαση, καθώς η ώρα προχωρούσε ολοένα και περισσότεροι τις έβγαζαν, δεν υπήρχε επιβολή ή έλεγχος από τους αεροσυνοδούς (στους οποίους, μερικές φορές, τους έχουν δώσει εντολή να μην κάνουν παρατηρήσεις για τη μη χρήση μάσκας) και δεν έγινε καμία ανακοίνωση σχετικά με τη διατήρηση της κάλυψης του προσώπου. Ενώ το μεσαίο κάθισμα ήταν μπλοκαρισμένο, ήμουν σε απόσταση 76 εκατοστών από τους επιβάτες στις 3 από τις 4 πλευρές μου. Η κοινωνική απόσταση των 2 μέτρων θα απαιτούσε χωρητικότητα μειωμένη κατά τα 2/3 και προφανώς αυτό δε συμβαίνει.

Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση την περασμένη άνοιξη, τα μέλη μας απάντησαν ότι ζητούν τεστ πριν από την πτήση, αλλά αυτό δε συμβαίνει ακόμα. Συνεπώς, αμφισβητούμε την “αντίληψή” σας ότι δεν είναι απαραίτητος κανονισμός από το υπουργείο για κάλυψη του προσώπου λόγω εθελοντικής “καθοδήγησης” και σας παροτρύνουμε να επανεξετάσετε αυτήν την απόφαση. Παρ’όλο που ενδέχεται να έχετε την εξουσία να λάβετε αυτήν την απόφαση, πιθανότατα αυτή θα έχει θανατηφόρα αποτελέσματα για χιλιάδες, καθυστέρηση των αεροπορικών ταξιδιών και της γενικότερης οικονομικής ανάκαμψης, η οποία ήδη υποφέρει από έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στην υγεινομική ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα αεροπορικά ταξίδια υποχώρησαν έως και 95% την περασμένη άνοιξη και θα μπορούσαν εύκολα να καταποντιστούν ξανά, αν οι αριθμοί των κρουσμάτων ανεβαίνουν.

Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης και οι Δημοκρατικοί θα δουν αυτήν την απόφαση ως μια άλλη απόδειξη για το πως η Κυβέρνησης λανθασμένα αντιμετωπίζει (και συνεχίζει να αντιμετωπίζει έτσι) την πανδημία, βάζοντας την ιδεολογία μπροστά από την ιατρική επιστήμη και την κοινή λογική. Όσες οδηγίες έχουν δοθεί διατυπώθηκαν χωρίς εκπροσώπηση των επιβατών.

Σας παρακαλώ να στείλετε επιθεωρητές σε πτήσεις και να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα, να συμβουλευτείτε την γραμματέα του υπουργείου Elaine Lan Chao, την ειδική ομάδα WH για τον κορονοϊό, τους δικούς σας εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροπορίας στο CAMI, Mark Meadows, τον αντιπρόεδρο Pence και τον Πρόεδρο Trump, εάν είναι δυνατόν, και στο εκδώστε τουλάχιστον μια προειδοποίηση στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροδρόμια ότι θα υπάρξει εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου, εάν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες κάλυψης προσώπου.

Με εκρίμηση,
Paul Hudson
FlyersRights.org”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024