Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Πέντε ελληνικά νησιά εκτός της βρετανικής λίστας για 14ήμερη καραντίνα

Τατιάνα Ρόκου - 09 Οκτώβριος 2020, 09:24

Το 'πράσινο φως' πήραν Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Εκτός λίστας 'ταξιδιωτικών διαδρόμων' της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος.


Στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επιστρέφουν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου (τοπική ώρα) όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.

Εκτός λίστας “ταξιδιωτικών διαδρόμων” της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση καραντίνας υπάρχει στη Σκωτία για αφίξεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ στην Ουαλία υποχρέωση απομόνωσης έχουν οι αφίξεις από τα προαναφερθέντα επτά νησιά και επιπλέον η Πάρος και η Αντίπαρος.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργςό μεταφορών πρόσθεσε την Τουρκία και την Πολωνία στη λόστα της καραντίνας, καθώς και τα νησιά της Καραϊβικής, Bonaire, St Eustatius και Saba.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top