Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

Πρόταση ένταξης της διαδρομής Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Οκτώβριος 2020, 16:12

Ανάγκη να ενταχθούν και άλλες διαδρομές που θα συνδέουν και θα συνδυάζουν αρκετούς ακόμα προορισμούς στο σύνολο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα τον ποδηλατικό τουρισμό, δεδομένου ότι παρουσιάζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνας Ζαΐμης.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ενταχθεί η διαδρομή Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία στο διευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, αλλά και για την ανάγκη να ενταχθούν και άλλες διαδρομές που θα συνδέουν και θα συνδυάζουν αρκετούς ακόμα προορισμούς στο σύνολο των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού τονίζοντας πως “ο ποδηλατικός τουρισμός ωφελεί το περιβάλλον, την οικονομία και τις τουριστικές περιοχές να παραμένουν ζωντανές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη τη στιγμή που μόνο ο ευρωπαϊκός ποδηλατικός
τουρισμός εκτιμάται ετησίως στα 2,8 δισ. ευρώ σε ταξίδια και 25,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου δηλαδή το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής πολεοδομίας και συγκοινωνιακού σχεδιασμού κ. Θάνος Βλαστός, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Θύμιος Μπακογιάννης και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών κα Βίκυ Λοΐζου.
Στη φωτογραφία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top